Rendellenességek miatt bírságoltak a fogyasztóvédők az iskolai büfékben

A Maros Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság az iskolák térségében működő kereskedelmi egységeknél végzett ellenőrzéseket az elmúlt időszakban. Az esetek felében a szabálytalanságok miatt figyelmeztetést bocsátottak ki, vagy pénzbírsággal sújtották a tulajdonosokat.

iskola-bufe

„Az ügyben 12 kereskedelmi egységnél végeztünk ellenőrzéseket, ezek közül hat büfénél észleltünk különféle szabálytalanságot, aminek következtében 22 kg, fogyasztásra alkalmatlan élelmiszer forgalmazását tiltottuk be. Az ellenőrzések során négy iskolai büfét összesen 3000 lej értékben bírságoltunk, két esetben pedig figyelmeztetést bocsátottunk ki” – nyilatkozta Marcela Achim, a Maros Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság főfelügyelő-helyettese a Marosvásárhelyi Rádiónak.

Mirela Achim arról is beszámolt, hogy a kereskedelmi egységeket azért büntették meg, mert nem voltak feltüntetve az árak, nem tartották be a nyitvatartási programot, illetve olyan termékeket forgalmaztak – kóla, kávé, cappucino- , amelyeket tilos diákok számára árusítani.

A főfelügyelő-helyettes hozzátette, a Maros Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság az előző tanév végén megkezdett ellenőrzéseket folytatja az iskolai büfékben.

Share this post

PinIt
scroll to top