Romániában elsőként Marosvásárhelyen indul Kalovits-babaúszás

Már több mint huszonöt éve alkalmazzák Európa szerte a Kalovits-babaúszást a gyerekek optimális fejlődése érdekében. Szerdától már Romániában sem lesz idegen ez a módszer, hiszen az országban elsőként Marosvásárhelyen kezdik el a babaúszás eme gyönyörű módját.

babauszas-2

Ezt a módszert orvosok és pszichológusok dolgozták ki, és elsősorban a gyerek és a család fejlődését tartották szem előtt. A Kalovits-módszer tanítása szerint minden baba más és más. de persze a szülő is, a közös az, hogy minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének. A módszer minden elemét az önfeledt játék hatja át, dalokkal és mondókákkal kísért foglalkozások, melyek örömtelik és stressz-mentesek, gyermek és szülő számára egyaránt.

A foglalkozások hatására a baba örömteli módon tanul, a vidám együttlétek alatt a szülők is jobban megismerik kisbabájukat, kapcsolatuk erősödik, kommunikációjuk már a kezdetektől fejlettebbé válik. A baba szocializációs törekvéseit segítvén társas kapcsolatai könnyebbé válnak, visszajelzése a külvilágtól hamarabb megnyilvánul, az immunrendszere megerősödik, kevesebbet beteg.

A Kalovits-módszer szerint nevelt gyermekek kompromisszum-készebbek, hamar látják az ok-okozati összefüggéseket, mivel a baba fejlődését több oldalról segíti (gyengéden, nem erőszakkal), fejlettebb, egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, kommunikatívabb, magasabb IQ-val rendelkező, talpraesettebb gyermek, felnőtt válik belőle.

Harai István és felesége, Harai Gabriella, az egyedüli edzők Romániában, akik ezzel a módszerrel dolgoznak. És nem is akárhol: Marosvásárhelyen.

„Egy anyuka a 6 hónapos babájával kezdett el járni a foglalkozása. Már első alkalom után látszott mindkettőjükön az együttjátszás öröme. A kisbabák szeretik a vizet, hiszen emlékezteti őket egy kellemes környezetre. Ez egy kicsi szórakozás és játék, a szülő és a gyerek közti kapcsolat viszont így megerősödik”, mondta Harai Gabriella, aki Magyarországon sajátította el a foglalkozás fortélyait.

Forrás: voceatransilvaniei.ro

Share this post

PinIt
scroll to top