Sikeres évet zárt 2018-ban a Manóműhely

2008 óta szervezünk gyerek tevékenységeket. 2013 óta, Manóműhely cím alatt és ugyanakkor sokkal gazdagabb programokkal, egyre nagyobb céltömeget sikerült megszólítanunk.

10 év után állíthatjuk, hogy a 2018-as terveinket túlszárnyaltuk, nemcsak óvodákkal és kisiskolás csoportokkal, hanem kiscserkész csoportokkal is foglalkoztunk. Voltak beltéri és kültéri programjaink, így pl a farsangi, húsvéti, anyák napi, adventi és karácsonyi tevékenységeket saját, tanintézményi vagy egyház által biztosított termekben valósítottuk meg. A kültéri tevékenységek sokkal változatosabbak voltak, tematika függvényében saját, tanintézményi vagy egyházi kertekben zajlottak. Voltak olyan jellegzetes alkalmak, mikor célzott helyeken szerveztünk, így például a gyereknapi Manóműhely alkalmával a városi állatkertben szerveztünk tevékenységet, a Manó EcoSátor kézműves Workshop a Forgatag családi fesztivál keretében zajlott, őszi Manóműhely alkalmával lehullott leveleket gyűjtöttünk a természetben, és a karácsonyi Manóműhelybe is belefért egy szerény kis hógolyózás.

Voltak tevékenységeink, melyeket igény miatt több helyszínen is megtartottunk, ilyen volt például a Anyák napi ajándékkészítés vagy az adventi koszorúkészítés. Terveinktől eltérően közeli községekbe is ellátogattunk, ahol a gyerekek nagyon örvendtek az újdonságnak számító tevékenységeknek. Mindent összevetve a projektünk jobban sikerült, mint terveztük, több felkérést kaptunk, és több helyszínre is eljutottunk.

A projekt közvetlen részesei a gyerekek voltak, pontos nyilvántartásunk nincs, de éves viszonylatban 1400 körülire becsüljük. Hozzávetőleg 900-an a rendezvényeink alatt, és még legalább 500-an a Forgatag keretén belül megszervezett Műhelysátor alatt.

A rendezvény nagy sikerét kiemelten köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT, a TIBOO KFT, az ARTEZI KFT, az IC Development KFT és a Fomco KFT támogatását!

Közvetlen támogatásban részesült összesen 36 szervezet. Ide tartoznak az Óvodai, a Kisiskolai és a Kiscserkész csoportok, és nem utolsó sorban a RITTE Egyesület. Közvetett támogatásban részesültek az óvónők és tanítók, a cserkészvezetők, a gyerekek szülei és hozzátartozói, akik nemcsak a késztermékeknek, hanem gyerekeik szabadidejének hasznos kitöltésével is gazdagodtak. Ugyancsak közvetetten élvezhette a támogatást az összes Oktatási és Egyházi intézmény, melyek csak beleegyezésüket kellett adják, és cserébe népszerűséget és színvonalas programokat kaptak. Ugyancsak közvetetten részesült a Forgatag családi fesztivál, mely színvonalát emelték a gyermektevékenységeink.

A rendezvényt a továbbiakban is folytatni kívánjuk.

Imreh Barna
RITTE Egyesület elnöke

Share this post

PinIt
scroll to top