Soós Zoltán elismerte vereségét

Elismerte vereségét Soós Zoltán Dorin Florea ellenében. A szavazatok 80%-ának megszámolása után Florea mintegy 2000 szavazattal vezet, ezt az előnyt nem tudják ledolgozni, mert olyan körzetek vannak hátra, amelyek Floreának kedveznek.

SONY DSC

SONY DSC

Az Összefogás Házában tartott rövid sajtótájékoztatóján Soós elmondta: tiszteletben kell tartani a választók akaratát, úgy néz ki, hogy a váltás helyett a marosvásárhelyiek a folytatást választották.

„Ez a választás arról szólt, hogy Marosvásárhely stagnálás helyett végre megszabaduljon attól a klikktől, amely a város életerejét elveszi, és elinduljon a fejlődés útján, hasonlóan a régió többi nagyvárosához. Sajnálom, hogy a vásárhelyiek többsége a folytatásra szavazott a változás helyett. Ugyanakkor azt mondom, hogy a választói akaratot tiszteletben kell tartanunk” – mondta Soós Zoltán.

A kampányáról elmondta, tiszta kampány volt, a város problémáiról és a lehetséges megoldásokról beszélt ennek során. Szerinte a választási törvény kampányra vonatkozó szabályzásai a hivatalban levő polgármestereknek kedveznek. Hozzátette, nem állnak meg, folytatják a munkát.

„Keserű a szánk íze a vereség miatt, de el tudjuk mondani azt, hogy hosszú idő után ismét egy politikai közösséggé sikerült kovácsolni a vásárhelyi magyarokat” – mondta.

A BEC honlapján hétfő reggel a 85 marosvásárhelyi körzet közül 83-nak az adatai voltak elérhetők: ezek azt mutatatták, hogy Dorin Florea a voksok 43,2 százalékát, Soós Zoltán pedig a szavazatok 40 százalékát szerezte meg. A harmadik Dan Masca, a Szabad Emberek Pártjának polgármesterjelöltje, 9,1 százalékkal.

Szerinte van ok örülni, hiszen az RMDSZ tanácsosi listája nagyon jól szerepelt, nagy valószínűséggel 11 tanácsosa lesz az RMDSZ-nek, tehát a munka folytatódik. Köszönetet mondott a kampánystábjának, az EMNP-nek, az MPP-nek és az RMDSZ-nek, hogy összefogtak és együttműködtek a változás érdekében.

Forrás: Transindex.ro

Share this post

PinIt
scroll to top