Sorin Grindeanu az újabb javaslata a PSD-nek a kormányfői tisztség betöltésére

Sorin Grindeanu a Szociáldemokrata Párt (PSD) új kormányfőjelöltje – jelentette be az alakulat elnöke, Liviu Dragnea az Országos Végrehajtó Bizottság ülését követően.

A PSD elnöke az új jelölt nevének bejelentése előtt hangsúlyozta, „több ezer” üzenetet kapott, amelyben kérték, kezdeményezzék az államfő tisztségből való felfüggesztését, az általa vezetett alakulat azonban felelősségteljesen viselkedik, és nem fogja arra használni politikai erejét, hogy „felkavarja az ország és a lakosság életét”.

Liviu Dragnea hozzátette, miután az elnök elutasította Sevil Shhaideh kinevezését, pártbeli kollégái őt javasolták a kormányfői tisztség betöltésére.

„Én azonban nagyon őszintén beszéltem, amikor azt mondtam a kampányban, nem akarok egy mindenki által alkotmányellenesnek és igazságtalannak tartott törvényi előírást feszegetve tisztséghez jutni” – fogalmazott a pártelnök, hozzátéve, ezért döntöttek amellett, hogy a végrehajtó bizottság jelöljön ki egy olyan személyt, „aki hű marad a párthoz és a kormányprogramhoz, aki megérti, hogy ez a program az emberek és az ország javát szolgálja, aki nem azért megy a Victoria-palotába, hogy saját hatalmi pólusát építse”.

„Sorin Grindeanu tudomásom szerint nem ügynöke sem a Hezbollahnak, sem a Hamásznak, sem a KGB-nek, de ki tudja, lehet, felfedezik, hogy meggyilkolt valakit. Remélem, ezt a javaslatunkat komolyan veszik” – fogalmazott Dragnea az új kormányfőjelölt bemutatásakor.

A PSD elnöke hangsúlyozta, mivel az államfő is nyilvános nyilatkozatban jelentette be, hogy elutasítja a PSD és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) első javaslatát, ők is ebben a formában ismertették második jelöltjüket, és az este folyamán hivatalosan is elküldik az államfőnek jelölésüket.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top