A szakemberek szerint ezt kell tenni nagy kánikula idején

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (DSU) felhívja a lakosság figyelmét, hogy kánikula idején igyon sok folyadékot és kerülje a kávé és alkohol fogyasztását.

“Piros jelzésű kánikulariadó van Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Szilágy, Kolozs, Maros, Fehér, Hunyad, Mehedinţi és Dolj megyékben, ahol a nappali csúcshőmérsékletek elérhetik a 39-41 Celsius-fokot. Az ország többi része kettes fokozatú hőségriadó alatt van, úgyhogy ügyeljenek magukra” – írja a DSU Facebook oldalán.

Az orvosok azt tanácsolják, hogy ebben az időszakban kerüljük az alkohol és a kávéfogyasztást és lehetőség szerint ne tartózkodjunk a szabadban 11 és 18 óra között.

Ajánlatos 2-3 liter folyadék fogyasztása, akiknek pedig ki kell menniük napközben, azok laza, világos színű ruhát válasszanak és hordjanak napszemüveget és kalapot vagy napernyőt.

A DSU felhívja a figyelmet a Google Play és App Store áruházakból ingyenesen letölthető applikációkra, amelyen információkat lehet kapni az időjárás alakulásáról.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top