Számos repülőjáratot töröltek Romániában a téli időjárás miatt!


A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt törölték a Henri Coandă Nemzetközi Repülőtérről induló pénteki járataikat a Wizz Air, Ryanair, Tarom és a LOT légitársaságok – tájékoztat a fővárosi légi kikötőket kezelő állami vállalat (CNAB).

Az idézett forrás szerint a Wizz Air törölte a London, Párizs, Charleroi, Stockholm, Dortmund, Kolozsvár felé induló és onnan érkező járatait.

A Ryanair törölte a Temesvár-Bukarest-Temesvár járatát, a TAROM pedig nem indítja el a Bukarest-Nagyvárad, illetve Iaşi-Otopeni járatait.

A LOT törölte a Bukarest-Varsó-Bukarest járatát.

Az Aurel Vlaicu és a Henri Coandă reptereken télies körülmények között zajlik a légi forgalom, nagy mennyiségű havazásról és széllökésekről számolt be a CNAB.

Egyes járatok akár egy órával később indulhatnak, mivel a repülőgépeken keletkezett jégréteget le kell hogy olvasszák. Mindkét légi kikötőnél folyamatosan dolgoznak a kifutópályák hótalanításán.

Mindkét repülőtér nyitva van, a repüléshez szükséges biztonsági feltételek adottak. Bővebb tájékoztatást a repülőjáratok indulási és érkezési időpontjairól a www.bucharestairports.ro honlapon találhatnak az érdeklődők. Az utasokat ugyanakkor megkérik, hogy idejében érkezzenek meg a légi kikötőkhöz – írja a CNAB.

Forrás: AGERPRES

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!