Szeptemberben lesz a Segesvári Középkori Fesztivál

Amint arról már korábban is beszámoltunk, a segesvári önkormányzat úgy döntött, hogy elhalasztja a mára már hagyományossá vált Középkori Fesztivált.

segesvari-fesztival

A népszerű rendezvényt eddig minden évben megszervezték, jellegzetesen július utolsó hétvégéjén. A halasztásra azért volt szükség, mert a tanács későn bírálta el a beérkező pályázatokat a szervezést illetően, így csak egy hét állt volna Liviu Pancu rendelkezésére. A fesztivál művészeti igazgatója felháborítónak tartotta a halasztást, mivel a pályázat nyerteseként kijelentette, hogy akár szűk egy hét alatt is képes megszervezni az eseményt.

A város polgármestere, Ovidiu Mălăncrăvean elmondta, hogy várhatóan szeptember 3-án kerül sor a fesztiválra, erről az augusztusi rendkívüli ülésen döntenek majd.

„A javasolt dátum szeptember 3-a a fesztivál megszervezésére, ugyanis augusztus 1-14. között van a Segesvári Akadémia, míg augusztus 18-21. között tartjuk a Pro Etnikum Fesztivált. Amint értesültem, a fesztivált nem Liviu Pancu projektje alapján szervezik meg – aki elnyerte a meghirdetett szervezési pályázatot – hanem megpróbáljuk megszervezni mi, a polgármesteri hivatal” – nyilatkozta Ovidiu Mălăncrăvean az Agerpres-nek.

Share this post

PinIt
scroll to top