Több ezren gyűltek össze ma Marosvásárhelyen, a SMURD-ért


Ma délután 6 órakor több száz marosvásárhelyi gyűlt össze a főtéri virágóránál, hogy a SMURD rohammentőszolgálatot ilymódon támogassa.

A tömeg körmenetet tartott a városközpontban, majd a Megyei Sürgősségi Kórház felé tartott, a SMURD marosvásárhelyi székhelyéhez. Ekkora már közel 3000 fős embersereg kiabálta „Le Băsescuval!”.

A főtéri körmenet során, a fenti szlogen mellett több jelmondat is elhangzott a tüntetők körében. A „Ne feledd, Arafat, Vásárhely az otthonod!” mellett az „Előrehozott választásokat akarunk!” felkiáltás is számtalanszor felcsendült.

Az egybegyűlt tüntetők gyertyákat és mécseseket gyújtottak a virágóránál, ezt követően pedig kezdetét vette a főtér megkerülése. A nagy tömeg miatt a hatóságoknak is közbe kellett lépniük: le kellett zárniuk a központ gépkocsiforgalmát.

A Raed Arafat orvos fényképét és a mottókat tartalmazó plakátok, valamint a masírozó emberek valósággal belepték Marosvásárhely központját. Innen pedig a Maros Megyei Sürgősségi Kórház felé vették az irányt, így fejezve ki tiszteletüket dr. Raed Arafat és munkája – a SMURD iránt.

Fotóriportunkat ide kattintva tekinthetik meg.

Mint ismeretes, Raed Arafat kedden, azaz január 10-én mondott le államtitkár-helyettesi funkciójáról, mivel nem értett egyet az egészségügyi törvény módosításával. Habár sokak szerint rossz döntést hozott, Arafat mégis úgy véli, kívülről – a SMURD orvosaként többet tud tenni a rohammentőszolgálatért és a sürgősségi rendszerért, mint a minisztériumi tisztségével.

A felvonulást egyébként a média és a Facebook közösségi portál is buzgón hirdette. Szerintünk az egyik cél megvalósult: összefogtunk. De hogy lesz-e eredménye, az sajnos csak később derül ki…

http://www.youtube.com/watch?v=dew9g8wl1xQ&feature=share