Több mint 20 százalékkal növeli idén szállítási kapacitását a Wizz Air Romániában

Több mint 20 százalékkal növeli az idén szállítási kapacitását a Wizz Air diszkont légitársaság a Romániát érintő járatain – írta hétfőn a Ziarul Financiar című román napilap.

A gazdasági-pénzügyi újság a társaság közlésére hivatkozva írta, hogy a Wizz Air összesen 7,6 millió helyet bocsát értékesítésre a Romániát érintő járatain, miután tavaly 6,26 millió helyet kínált. A Wizz Air tavaly a Romániát érintő járatain 23 százalékkal több, azaz 5,5 millió utast szállított, s ezzel megerősítette piacvezető helyét a román légi közlekedési piacon.

A lap szerint, figyelembe véve a kapacitás több mint 20 százalékos bővítését, illetve amennyiben az idén is megőrzi a Wizz Air a tavalyi utaslétszám-növekedést, akkor az idén 6,8 millió utast szállíthat.

Tavaly összesen 16,4 millió személy utazott repülővel a Romániát érintő valamennyi járaton.

A román légi közlekedési piacon a második helyet a Blue Air diszkont légi társaság foglalja el, amely tavaly 3,6 millió utast szállított, s ezzel megelőzte a Tarom román állami légitársaságot. A Blue Air az idén 5 millió utas szállítását tűzte ki célul.

A Wizz Air 2011 óta piacvezető Romániában, addig a Tarom birtokolta a piac legnagyobb szeletét az utaslétszám alapján.

Share this post

PinIt
scroll to top