Több mint 200.000 turista tölti a tengerparton a hosszú hétvégét


Több mint 200.000 turista tölti a tengerparton a hosszú hétvégét – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek a Romániai Turisztikai Egyesületek Szövetségének (FAPT) elnöke.

Corina Martin szerint a három legkedveltebb tengerparti üdülőtelep Mamaia, Vama Veche és Eforie.

A szakember hozzátette, rendezvények tekintetében Mamaia verhetetlen, az üdülőtelepen ugyanakkor egyre nő a turisztikai szolgáltatások színvonala, mint ahogyan a négy-, illetve ötcsillagos szállodák száma is.

“A 2017-es nyári idény nagy revelációja azonban mégis Vama Veche, amely egy átalakítási folyamat kellős közepén álló, Európa-szinten egyedi turisztikai brand. Az első alkalommal megszervezett Flower Power Fesztivál keretében – Romániában eddig egyedülálló módon – minden villát, hotelt, panziót, teraszt és tengerparti bárt virágokkal díszítettek fel, ugyanakkor folytatódik a több héten át zajló Vama Libre rendezvénysorozat. Becsléseink szerint két-három éven belül Vama Veche Európa egyik különleges üdülőhelyének fog számítani, és egyre több turistát fog vonzani Nyugat-Európából és nemcsak” – mondta még a FAPT elnöke.

Forrás: AGERPRES

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!