Új befektetők Maros megyében

Új befektetők érdeklődnek a megyénk iránt – nyilatkozta ma tartott konferencián Nagy István, a Maros Megyei Ipari Park igazgatója.

Októberben egy földgáz-kompresszorokkal foglalkozó cég kezdte el tevékenységét, közel 150 állást teremtve a megye lakosságának. Továbbá, újabb két cég jelezte szándékát, hogy közreműködési szerződést írna alá a Maros Megyei Ipari Parkkal – számolt be Nagy István.

Hozzátette, az érdeklődő cégek egyelőre csak tervezik az együttműködést, tekintettel léve az ország gazdasági és politikai instabilitásából fakadó kockázatokra. Viszont ha megszületik az egyezség, körülbelül 300 munkalehetőség kínálkozik a megye lakóinak – állítja az igazgató.

Jelen pillanatban 11 vállalat képviselteti magát a Marosvásárhely közelében lévő Ipari Parkban. Ez számokban több mint 1700 munkahelyet és több mint 60 millió euró értékű beruházást jelent.

Vasilica Banciu, a Belügyminisztérium Helyi Közösségek Igazgatóságának vezetője által ismertetett adatok szerint, az utóbbi 10 évben országszinten összesen 54 ipari parkot hoztak létre, amelyben több mint 785 vállalat közel 35 ezer állást teremtett.

Az „Ipari Parkok. Országos szintű stratégia.” nevet viselő konferenciát a Transilvania Business szakfolyóirat szervezte, a Maros Megyei Tanáccsal közösen. A rendezvény holnap, azaz november 7-én is folytatódik, az ipari parkok témájával kapcsolatos beszélgetésekkel, amelyekre Daniel Chiţoiu, gazdasági miniszter, Eduard Hellvig, regionális fejlesztési miniszter, Mihai Voicu, a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter, Nicolae Havrileţ, az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) elnöke, valamint Vasile Puşcaş, a Kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem professzora is hivatalos.

Fotó: picasa web albums

Share this post

PinIt
scroll to top