Újabb világbajnoki aranyérmet szerzett Paul Moldovan és Cristina Tătar

Újabb világbajnoki aranyérmet szerzett latin táncok kategóriában Paul Moldovan és Cristina Tătar. A Dance Art Marosvásárhely tánciskola növendékei a spanyolországi Calviàban megrendezett versenytánc világbajnokságon.

paul_cristina

A marosvásárhelyi páros többszörös Országos Bajnok különböző kategóriában, de nemzetközi szinten is több első kategóriás helyet bezsebelt már korábban is.

A párosnak ez a harmadik világbajnoki címe. Az első aranyérmet 2012-ben Pekingben nyerték a 16-18 évesek latin táncok kategóriájában, tavaly novemberben pedig Spanyolországban, első felnőtt világbajnokságukon is a dobogó legfelső fokán végeztek.

Így az idén címvédőkként érkeztek a bajnokságra, gond nélkül bekerültek az elődöntőbe, majd a döntőbe is, és sikerült megvédeniük világbajnoki címüket. A döntőben kanadai, olasz, orosz, izraeli és német párosokkal versenyeztek. Az elődöntőben egyébként egy másik romániai pár is részt vett, Victor Cristian Gabor és Cătălina Gabriela Albu, ők a 12. helyen végeztek.

A marosvásárhelyi táncosokat Somodi Márton és Katalin készítette fel a versenyre, ugyanakkor Ljubljanában is edzettek, Zoran Plohl edző irányításával. Paul a verseny után azt nyilatkozta, rengeteget dolgoztak, hogy megtarthassák bajnoki címüket, hiszen csak kemény munkával maradhatnak a csúcson.

Share this post

PinIt
scroll to top