Újból asztalon a marosvásárhelyi és kolozsvári reptér egyesítésének témája

Esély van rá, hogy a két erdélyi légikikötő – a marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér és a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér egyezséget kössön, és egy intézményként tevékenykedjen.

Az összevonási stratégia nem újdonság, ezelőtt két évvel már megtörténtek a legelső tárgyalások, azonban a Kolozs Megyei Tanács előző mandátuma miatt a projekt kudarcba fulladt. A témát ismét asztalra helyezték, a június 10-i választások után, amikor mindkét tanács vezetőt váltott.

A két intézmény képviselői azon javaslat értelmében tárgyalják újra a témát, mely szerint Antonel Tănase, a Közlekedési és Infrasztrukturális Minisztérium tanácsosa kijelentette, az ország valamennyi repterének egy közös stratégia köré kellene szerveződnie, ami a fejlődést és a támogatások megszerzését illeti.

Horea Uioreanu, a Kolozs Megyei Tanács elnöke a terv kapcsán úgy nyilatkozott, „épp ez az, amire mi gondoltunk. A nyitottság adott, ugyanis nem úgy tekintünk Marosra, mint a konkurenciára, és itt az ideje, hogy csapatot alkossunk. Már megtartottuk a kezdetleges tárgyalásokat, és meglehet, hogy azok konkrétumokká is válnak.” – számolt be a tanácselnök.

Fotó: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top