Újra iskolapadba ül Elena Udrea: ősztől az ortodox teológián végzi mesteri tanulmányait


A következő egyetemi tanévtől egy igencsak megosztó közéleti személyiséggel, Elena Udreával bővül a kolozsvári egyetemi diákközösség.

Elena-Udrea

A volt turisztikai miniszter úgy döntött, hogy idén ősztől a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Ortodox Teológiai karának lelkigondozói szakán végzi mesteri tanulmányait.

„Szeretnék felkészülni a pasztorális tanácsadásban, éppen azért, hogy vallási módszerekkel tudjak segíteni azokon, akik lelki és spirituális gondokkal küszködnek. A jövőben az is lehet, hogy az alapképzésre is beiratkozom, most azonban a mesteri képzésre jelentkeztem, hogy mihamarabb segíthessek a rászorulókon. (…) Úgy gondolom a halállal szemben nem léteznek ateisták. Az Úr egy adott pillanatban mindannyiunkat az Ő színe elé rendel” – számolt be Elena Udrea az RTV televíziós csatornának.

A botrányhősnőnek a felvételin elért 8,20-as átlaggal sikerült elcsípnie a négy államilag támogatott hely egyikét a pasztorális tanácsadás és szociális gondozás szakon.

A politikusnő kifejezte abbéli szándékát, hogy a hit által szeretne segíteni a rászorulókon. Elena Udrea tervei között szerepel egy civil szervezet létrehozása, amelyben a boldogságot kereső emberek lépteit óhajtja terelgetni.