Várhatóan Peti András lesz Marosvásárhely új alpolgármestere

peti-andras

Nem hozott döntést a marosvásárhelyi RMDSZ-frakció tegnapi ülésén az új alpolgármester-jelölt személyét illetően – nyilatkozta a Transindex megkeresésére Peti András, az RMDSZ marosvásárhelyi tanácsi frakciójának vezetője, a marosvásárhelyi RMDSZ-szervezet elnöke. Elmondta, a ma délutáni városi tanácsülésen az önkormányzati képviselői testület is tudomásul veszi Józsa lemondását, de az új alpolgármestert várhatóan a májusi rendes tanácsülésen fogja megválasztani. 

Józsa Tibor több ízben is azt nyilatkozta a sajtónak, hogy személyes okok miatt döntött a lemondás mellett. A tisztség kapcsán eddig mindössze Peti András neve merült fel.

“A tegnapi ülésen tudomásul vettük Józsa Tiborlemondását, én pedig jeleztem, hogy nagyon sok ember – ismerős, barát, szomszéd – bátorít arra, hogy vállaljam el ezt a nagyon nehéz feladatot” – számolt be Peti. Kérdésünkre, mely szerint más név felmerült-e az alpolgármesteri tisztséggel összefüggésben, Peti András azt felelte, egyelőre nem volt arról szó, hogy más személy is megpályázná a tisztséget.

Egyébként először az RMDSZ-frakciónak kell döntenie arról, hogy kit javasol a megyeszékhely alpolgármesteri tisztségére, a javaslatot az RMDSZ városi szervezete, majd a Megyei Állandó Tanácsa elé terjesztik. Amennyiben ez a két fórum is rábólint, a városi tanácsosi testület elé terjesztik a javaslatot.

Peti szerint kétségtelen, hogy RMDSZ-es alpolgármestere lesz a városnak.

“Nem tudom, hogy én, vagy más személy foglalja majd el ezt a tisztséget, de bizonyos vagyok afelől, hogy az RMDSZ olyan jelöltet fog állítani, aki már tapasztalt, sok mindent megvalósított a város számára, léteznek elképzelései, és remélhetőleg élvezni fogja minden politikai alakulat bizalmát” – jelentette ki Peti, aki szerint a május utolsó csütörtökén sorra kerülő tanácsülésen szavaznak az új alpolgármesterről.

Forrás: Transindex.ro, Fotó: RMDSZ

Share this post

PinIt
scroll to top