Vasárnap újabb Critical Mass-t szerveznek Marosvásárhelyen

Vasárnap, szeptember 18-án újabb Critical Mass felvonulást rendeznek a bicikliseknek Marosvásárhelyen. A városi kerékpártúra során egy kihirdetett találkozóhelyen gyűlnek össze a kerékpárosok, és egy előre meghatározott útvonalon együtt tekernek a város egyik pontjából a másikba.

critical-mass-2012

Az Ésszerű mobilitás. Hatékony gazdaság szlogennel ellátott megmozdulást azzal a céllal rendezik meg, hogy felhívják a gépjárművezetők figyelmét az utakon közlekedő kerékpározókra.

Az esemény vasárnap délután fél háromkor kezdődik, a Tekerj egy jó célért elnevezésű jótékonysági akcióval, amelynek keretében a résztvevőknek két óra alatt, az erre a célra külön kijelölt pontoknál kell begyűjteniük kilenc pecsétet. A feladatot teljesítők között egy biciklit sorsolnak ki.

Ezzel egyidőben, a 3–14 év közöttiek számára megszervezik a Kreativitás a forgalomban nevű akciót, amelynek keretében egy menetleveles, állomásokon alapuló interaktív játékra is sor kerül.

A gyerekek biciklis felvonulása 17 órától kezdődik, egy órával később pedig a 14 év feletti résztvevők számára indul a rendőri kísérettel történő kerékpártúra, a következő útvonalon: 1918 December 1. sugárút – Fortuna – Pandúrok sétánya – Predeal utca – Dózsa György út – Főtér – Forradalom utca – December 22. utca – Béke utca – Sörpatika.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy délután 14 órától a főtéren forgalomkorlátozásra kell számítani.

Share this post

PinIt
scroll to top