Vérlázítóan viselkedett az ortodox pópa: „ez nem keresztélés, hanem gyerekkínzás”

Alig csitult el a megkeresztelésekor életét vesztő csecsemő ügye, ismét kereszttűzbe került az ortodox keresztelési szertartás egy brăilai pópa botrányos viselkedése miatt. Az érsekség elnézést kért a hívektől és a családtól a történtekért, írj a Maszol.ro.

Vérlázítóan viselkedett az ortodox pópa: „ez nem keresztélés, hanem gyerekkínzás”

A vérlázító jelenetekről készített felvétel kedden került fel Youtube-ra, és a televíziók is átvették. A videón látható, hogy az ortodox pópa, Traian Mazăre úgy bánik a kisbabával, mintha egy zsák krumplit keresztelne.

A pap ingerültté vált, mert a csecsemő belekapaszkodott az öltözékébe, így nem tudta belemártani a vízbe. Ahelyett, hogy a keservesen síró gyermeket csitítgatni próbálta volna, a szertartást megszakítva letette egy asztalra, s várta, hogy a szülők nyugtassák meg, közben pedig rendkívüli idegességről árulkodó mozdulatukat tett. A pópának végül sikerült a vízbe merítenie a kisbabát, de az eljárás inkább egy felmosórongy öblítésére emlékeztetett, mint keresztelésre.

A Pro Tv beszámolója szerint a brăilai ortodox egyházmegyét magába foglaló érsekség vizsgálatot indított az ügyben. Az egyház elnézést kért a hívektől és a családtól a történtekért. Az eset mindenesetre nagy felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon. Egy kommentelő úgy fogalmazott: „ez nem keresztelés volt, hanem gyerekkínzás”.

Forrás: Maszol.ro

Share this post

PinIt
scroll to top