Visszajött a cipészek, szabók, tévéjavítók szezonja

A gazdasági válság okozta pénzhiány miatt egyre többen fordulnak ismét szabókhoz, cipészekhez, tévéjavítókhoz, hogy meglévő javaikat megmenthessék, illetve felújíttassák. Ebben a nehéz időszakban ugyanis a fizetés és a nyugdíj élelemre és a számlák törlesztésére korlátozódik, új javak vásárlását pedig egyre kevesebben engedik meg maguknak.

Míg az elmúlt években a különböző javítómesterek be kellett, hogy zárják műhelyeiket, addig ma ismét visszaszoknak hozzájuk az ügyfelek. Sokan meggondolják azonban még azt is, hogy érdemes-e például egy konyhai elektromos berendezést megjavíttatni, vagy folyhat tovább nélküle is az élet.

A helyzet tehát megfordult: jelenleg a boltok eveznek abban a hajóban, amelyben pár évvel ezelőtt a javítók és szerelők eveztek: kevesen fordulnak meg náluk, és egyre kevesebbet vásárolnak. Általában a napi betevőnél ritkán kerül valami plusz is a kosárba. Így a kereskedők már csak az ünnepek reményében élnek, mert akkor kissé fellendül a vásárlás, és persze a bevétel is.

Share this post

PinIt
scroll to top