Zenés kálvária Hoboval, Marosvásárhelyen a Halj meg és nagy leszel!


Kilencállomásos erdélyi turnéra érkezik Földes László Hobo zenés monodrámája, a Halj meg és nagy leszel. A Vidnyánszky Attila rendezte előadást a turné utolsó állomásaként szeptember 19-én 19 órától láthatjuk Marosvásárhelyen, a Spectrum Színházban.

hobo-7-HPGy-1400x931

Zenés kálvária 14 stációval – mondja az alcím a Halj meg és nagy leszel! című előadásról. Dalok, versek, vallomások, történetek. Hobo mesél. Mesél az elmúlt hetven évről, a Rákosi óvodától az általános iskolás éveken át az apa (Földes László egykori kommunista belügyminiszter) megtagadásáig. Majd mesél a csavargással töltött vándoréveiről, az egyetlen mozgalomról , a beatről, ami önazonos volt vele, mesél a Hobo Blues Band megalapításáról, a rendszerváltásról, és az azóta tartó csalódottságról. De nem csak Hobo hetven évét mutatja be a darab, a Halj meg, és nagy leszel nemcsak róla szól, ezek a mi meséink is, a monodráma ugyanis Magyarország meséje, ahol le voltak zárva a határok, hát feszegetni kellett azokat. Rock and rollal, blues-zal, irodalmi estekkel.

„Itt, a színházban bevallhatok mindent, úgysem hiszi senki egy szavamat sem. Hogy utána könnyebb lesz? A fenét. A tapstól lesz könnyebb, hogy össze-vissza hazudhatok és megtapsolnak. Vagy igazat mondhatok? Nem hiszik el, de nem is kell, a lényeg az, hogy tapsoljanak… Ezért jó a színház. Itt minden lehetek, akár még önmagam is, úgy sem hiszik el. Akkor minek hazudjak? Az nem könnyű, munkaigényes dolog, ki kell találni mindent, aztán leírni, megtanulni és úgy csinálni, mintha…” – írja Hobo az előadásról.

Vidnyánszky Attila rendező zavarba ejtően személyesnek, kitárulkozónak, őszintének nevezte a monodrámát. „Az a Hobo, akit a Halj meg, és nagy leszel szerepében fognak látni, az egyik legőszintébb ember, akit valaha ismertem. Őszintesége megrendítő és bátorságot adó”– fogalmaz Vidnyánszky Attila.

A Halj meg és nagy leszel! című előadást szeptember 19-én 19 órától láthatjuk Marosvásárhelyen, a Spectrum Színházban. Az előadásra elővételben jegyet vásárolni lehet a www.biletmaster.ro honlapon, vagy a Spectrum Színház Rózsák tere 13. szám alatti helyszínén hétköznaponként 10 és 12 között, ugyanebben az időszakban jegyet foglalni is lehet a 0744-301.875-ös telefonszámon. Egy jegy 25 lej, kedvezményesen pedig 20 lejbe kerül.

Halj meg, és nagy leszel
zenés kálvária 14 stációval
Írta: Földes László Hobo
Rendezte: Vidnyánszky Attila

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!