Zökkenőmentesebb a kórházi előjegyzés


Május első napjaiban tettük szóvá, hogy fennakadások voltak a Maros Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-szakrendelőiben, ugyanis az intézmény vezetősége időpontkérésre egyetlen telefonvonalat bocsátott a betegek rendelkezésére, amely folyamatosan foglaltat jelzett. Arra voltunk kíváncsiak, változott-e, javult-e a helyzet azóta.

Május elején lépett életbe az egészségügyi minisztérium rendelete, miszerint a betegek legkevesebb 24 órával az igényelt időpont előtt előjegyzést kell kérjenek a szakorvosi rendelőkbe. Az első napokban folyamatosan foglaltat jelzett a készülék, amelynek hívószámát a rendelők ajtajára kifüggesztették, akik pedig személyesen próbálkoztak, azokat utasították, hogy vegyék igénybe a telefonos változatot.

Tegnap érdeklôdésünkre Lavinia Cosma, a sürgősségi kórház sajtószóvivője elmondta, minden a megszokott mederben zajlik, az emberek kezdenek hozzászokni az új rendszerhez. Még mindig nem sikerült egy újabb telefonvonalat létesíteni erre a célra, azonban a 0265/210-677 már nem jelez folyamatosan foglaltat, amiről magunk is meggyőződhettünk. A szóvivő hozzátette, személyesen is fogadják az előjegyzést kérőket, hogy azok se kerüljenek hátrányos helyzetbe, akiknek nincsen lehetőségük telefonon feliratkozni a szakorvoshoz. Ennek ellenére inkább a telefonos változatot javasolják, hogy elkerüljék a nyilvántartó iroda előtti sorokat. Akik nincsenek előjegyezve, vagy egy későbbi időpontra szól az előjegyzésük és időközben rosszul érzik magukat, a SMURD-nál kell jelentkezzenek – fűzte hozzá Lavinia Cosma.

Forrás: Népújság