Csapadékra, havazásra, erős szélre vonatkozó figyelmeztetéseket bocsátottak ki a meteorológusok


Esőre és szélre vonatkozó, narancssárga jelzésű figyelmeztetést bocsátott ki pénteken az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) az ország 16 megyéjére és Bukarestre, további 14 megyében pedig csapadékra, havas esőre és havazásra kell számítani.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Szombat hajnali 3 órától vasárnap 21 óráig Erdély déli részén, Olténiában, valamint Muntenia nyugati és Moldva központi részén sárga jelzésű figyelmeztetés lesz érvényben az eső miatt. A lehulló csapadék mennyisége sok helyen meghaladja majd a 25, elszórtan a 40-50 litert négyzetméterenként. A hegyvidéki térségekben havas eső, havazás várható, és 70 km/h-s széllökésekre is számítani lehet.

Az ország déli és délkeleti megyéiben (Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vrancea), valamint a fővárosban narancssára figyelmeztetés lép életbe szombaton 9 órától vasárnap 15 óráig. Itt jelentős esőzések lesznek, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 40-60, helyenként akár a 80-90 litert is négyzetméterenként. Az esőzéseket heves szél kíséri, szombaton Dobrudzsában akár 80-90 km/h-s széllökések is előfordulhatnak.

A jelzett időszakban a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban, 1.600 méter fölött havazásra kell számítani.

Forrás: AGERPRES

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.