Elsőfokú riasztást adtak ki 20 megyére havazás és erős szél miatt


Erős szélre és havazásra vonatkozó sárga jelzésű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM). Ez 20 megyére érvényes, vasárnap 8 órától 20 óráig.

Kovászna megye egész területét, illetve Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Fehér, Hargita, Brassó, Szeben, Vâlcea, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Gorj, Hunyad, Krassó-Szörény, Vrancea, Buzău, Suceava, Neamţ és Bákó megye egy részét érinti a riasztás.

A meteorológusok szerint a jelzett időszakban a Keleti és a Déli-Kárpátokban havazni fog, 1.500 méter fölött friss hóréteg alakul ki. Helyenként 55-60, a hegygerinceken 70-80 km/h-s erősségű szélre kell számítani.

Emellett csapadékra és szélre vonatkozó figyelmeztetést is kiadott az ANM. Ez vasárnap hajnali 3 órától este 10 óráig érvényes, az ország egész területére.

Az előrejelzések szerint a vasárnapra virradó éjszaka második felétől a központi, déli és keleti országrészben is számítani kell csapadékra, amelynek mennyisége eléri a 15-20 litert négyzetméterenként. Többnyire esni fog, Erdélyben és Moldvában azonban havas eső és havazás is várható.

Vasárnap nap közben szinte mindenütt megélénkül a szél. A hétfőre virradó éjszaka a Kárpátokon belüli térségekben és helyenként másutt is zúzmara képződhet.

Forrás: AGERPRES

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.