Március 15-i ünnepség a Székely Vértanuknál – Képekben


Mint minden évben, idén is megemlékeztek az 1848-as szabadságharcról a marosvásárhelyi Székely Vértanuk elmékműnél. Az eseményen készült képekből csemegézhetnek.

Az eseményen beszédet mondott többek között Lokodi Emőke, Kelemen Attila és Csegzi Sándor. Kelemen Attila a székely zászlót is kitűzette a többi kitűzött zászló mellé.

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


3 thoughts on “Március 15-i ünnepség a Székely Vértanuknál – Képekben

 1. partizán

  A zászlók sorrendje tökéletesen kifejezi az UDMR prioritásait: Első a párt, második Románia. harmadik az Unió és csak utánna jön a magyarság, a székelység pedig csak úgy mellékesen, ha törődünk vele annyi, ha nem akkor úgyis annyi.
  Szépek vagytok mondhatom…
  (Amúgy gratulálok a székelyruhás felvonulóknak, nagyon szépek voltak)

  Válasz
 2. János bácsi

  Elsősorban szeretnék igazat adni az előttem írónak, teljes mértékben igaza van.

  Másodszor, minden elismerésem a székelyruhásoknak a KOKÁRDÁJUK miatt. Igen kedves emberek, magyarok. A MAGYAR kokárda úgy van helyesen ahogy ezeken a személyeken látható. Fel kéne ébredni, és utána nézni, hogy hogy is kell hordani, vagy akár érdeklődni idősebb generációnál, ahogy még régebb én is tettem. A kokárdát bentről kifele kell “leolvasni”.

  A harmadik dolog…ez mind szép és jó, viszont nem érdemel megemlítést a 7 órakor a Petőfi szobornál kezdődő gyertyás felvonulás, majd a Székely Vértanúknál az előadás?
  Ez kell a városnak, politika agyba, szájba? Ez elég szomorú.
  Pedig igen is vannak fiatalok, akik azért törték magukat, hogy városunkban ne csak a politika uralkodjon, hanem a kultúra is!Így van az EMI(Erdélyi Magyar Ifjak) marosvásárhelyi szervezete idén is megszervezte politikamentes gyertyás felvonulását, majd a Székely Vértanúknál is szép előadást hallhattunk. Én ott voltam és meghatódva néztem, ahogy fiatalok, akik az unokáim lehetnének, tartanak fáklyát, zászlót és látszott, hogy tudják miért is tartják.

  Üdvözlettel,
  Jancsi bácsi, vásárhelyi nyugdíjas

  Válasz
 3. István

  Nézegetem ezeket a képeket és először arra gondoltam, de kár hogy elvették országunktól Erdélyt. Aztán arra gondoltam, hogy aki boldog tud lenni, az ott is boldogan élhet, és itt is szomorkodnak sokan pl. a politika miatt, nem csak ott. Azért remélem egyszer visszaszolgáltatják az elcsatolt részeket, hogy megint legyen Magyarország olyan amilyennek született.
  Egy férfi Miskolcról.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.