Maros megyében több mint 190 kanyarós megbetegedést jegyeztek

A Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság péntekig 194 esetben erősítette meg a fertőzést az egy és öt év közötti gyermekek körében Maros megye területén, különösen a hátrányos helyzetű közösségekben.

kanyaro

Az eddig regisztrált megbetegedések esetében a gyerekek vagy nem kapták meg az összes szükséges vakcinát a kanyaró ellen, vagy egyáltalán nem voltak beoltva, mondta Gabriela Uifălean, az intézmény igazgatója az Agerpresnek adott pénteki nyilatkozatában, írja a Punctul.

“Eddig 194 esetről tudunk, de a járvány még javában terjed, ezeket az eseteket epidemiológiai és laboratóriumi vizsgálatok során erősítették meg. Nem tudok kiemelni egy gócpontot, ugyanis Marosvásárhelyen, Dicsőszentmártonban, és más településeken is vannak esetek. Maros megyében még májusban jegyezték az első megbetegedéseket. A megyei Közegészségügyi Igazgatóság kiegészítő oltáskampányt szervez azokban a térségekben, ahol a legtöbb esetet regisztrálták, a betegeket pedig a fertőző klinikán kezelik” – számolt be az igazgató.

Elmondása szerint az oktatást jelenleg még egyetlen tanintézményben sem kellett felfüggeszteni a kanyarójárvány terjedése miatt.

Share this post

PinIt
scroll to top