19 órátol kezdődik Dr. Vekerdy Tamás előadása szombaton

Május 24-én, 19.00 órakor kezdődik Dr. Vekerdy Tamás előadása Marosvásárhelyen, a Maros Együttes dísztermében.

vekerdy-tamas-kicsi

Dr. Vekerdy Tamást senkinek sem kell bemutatni: a legismertebb ma is élő magyar gyermekpszichológus, akinek könyvein generációk nőttek fel, önálló rovata pedig évtizedek óta óriási népszerűségnek örvend a Nők Lapjában. Élőben hallgatni azonban még nagyobb élményt jelent, hiszen a Tanár Úr fantasztikus előadó, aki bölcs, gyakorlatias tanácsaival, egyedi stílusával és fergeteges humorával mindig meghódítja a közönséget. Az elmúlt évek során többször járt már Marosvásárhelyen, ám most új könyvéhez kapcsolódó vadonatúj előadásával érkezik, melyet Magyarországon mindenhol vastapssal köszönt meg a közönség.

A neves szakembernek tavaly ősszel jelent meg legújabb (és egyben eddig élete legnépszerűbb) könyve, a Jól szeretni, amely fél éven át vezetett minden sikerlistát Magyarországon. Az azonos című előadás úgyszintén kincsesbányát jelent a lélektan iránt érdeklődők számára, hiszen a nevelés, a családi együttélés legkülönbözőbb területeit érinti, a Vekerdy Tamástól megszokott lebilincselő stílusban. Középpontjában azonban egyetlen alapkérdés áll: vajon miként tudnánk igazán jól szeretni?

Természetesen elképzelhetetlen, hogy egy gyerek felnevelése során ne kövessünk el hibákat, ám az már reális célkitűzés lehet, hogy szeretetünk minden tévedésünkön, gyöngeségünkön, konfliktusunkon átragyogjon, a nehézségek idején is eltéphetetlen köteléket jelentsen közöttünk, és biztonságos menedéket gyerekeink számára. Ehhez azonban meg kell tanulnunk úgy szeretni, hogy az nekünk és gyerekeinknek is jó legyen.

Ha ez sikerül, az ezerszeresen hálája meg magát. Minket lényegesebben nyugodtabbá és elégedettebbé tesz, gyermekeinknek pedig olyan bázist ad, ahonnan a lehető legmesszebbre tudnak elrugaszkodni, s ahova a legnagyobb szeretettel térnek vissza. Jól szeretni annyi, mint jól élni – önmagunkkal és egymással.

Az előadás interaktív, tehát lehetőség lesz arra, hogy a megjelentek kérdezhessenek Vekerdy Tamástól, véleményt, tanácsot kérjenek tőle. Érdemes élni az alkalommal!

A Nyitott Akadémia helyszínen felállított standján – számos pszichológiai témájú újdonság mellett – kedvezményes áron meg lehet vásárolni a Jól szeretni című könyvet, melyet Vekerdy Tamás kérésre szívesen dedikál is.

A május 24-i előadásra jegyek elővételben kaphatók a Kulcslyuk Könyvesboltban, a Kossuth utca 5. alatt.

Dr. Kádár Annamária

Share this post

PinIt
scroll to top