Balás András könyvbemutatója a Sapientián

balas-andras-konyvSzerdán, 2013. április 10-én, 13 órától Dr. Balás András, a Székely Előfutár Alapítvány alapítója, Tudomány és helytállás című könyvbemutatójára kerül sor a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar 130-as előadótermében.

A szerző kötetét – elmondása szerint – a tanulás örömének, a tudomány szeretetének, a felsőoktatáshoz való jognak és a kisebbségi sors becsületének népszerűsítésére szánta. Alkotásában közelről vizsgálja meg napjaink korszerű természettudományi és kisebbségi lét kihívásait nemcsak Erdélyben, hanem világszerte is. Az író kötetében határozottan állítja, hogy az igazi felfedezések a kisebbségben kezdődnek, és hogy a hagyományok ápolása a tudásalapú társadalomban mindannyiunk közös érdeke.

A székely-magyar származású, Amerikai Egyesült Államokbeli egyetemi tanár, dékán iskoláit Budapesten végezte, az egyetemet pedig évfolyamelsőként zárta. Informatikai és szervezési szakemberként száznál több közleménye jelent meg, egy ideig az amerikai kongresszus munkatársaként dolgozott a washingtoni szenátusban. Megalapította a Székely Előfutár Alapítványt (Forerunner Federation), amely székelyföldi kutatókat támogat. Gyergyóremete Díszpolgára 2010 nyara óta.

Share this post

PinIt
scroll to top