Bagdy Emőke elengedésről, megbocsátásról tart előadást Marosvásárhelyen!

Március 16-án, azaz e hét pénteken ismét városunkban üdvözölhetjük a magyar pszichológia koronázatlan királynőjeként emlegetett Prof. Dr. Bagdy Emőkét. A kirobbanó temperamentumáról és lenyűgöző előadásairól híres professzor asszony két évvel ezelőtt járt először a Nyitott Akadémia keretében Marosvásárhelyen, ahol zsúfolt teltház és óriási vastaps fogadta őt.

A jól sikerült találkozás óta sokan kérték, hogy adjon egy ráadást, hiszen a rendezvényre be sem fért minden érdeklődő, akik pedig ott voltak, szeretnék ismét átélni a múltkori élményt. Ilyen kedves invitálást természetesen nem lehet visszautasítani – már csak azért sem, mert saját elmondása szerint Bagdy Emőke számára is felejthetetlen volt a legutóbb nálunk töltött néhány nap, az erdélyi vendégszeretet.

Idén természetesen vadonatúj előadással érkezik hozzánk, melynek címe: Elengedés, megbocsátás, újrakezdés. Vajon hogyan éljünk túl egy szakítást, válást, szeretteink halálát? Mit jelent valamit vagy valakit igazán elengedni? Hogyan bocsássunk meg annak, aki megsebzett, becsapott, megalázott, megkárosított bennünket? Egyáltalán miért érdemes megbocsátani – miért nem jobb megoldás mégis a bosszú? Hogyan építsünk rá egy derűs, új lehetőségekkel teli jövőt a csalódásokkal és fájdalmas tapasztalatokkal teli múltra?

Nehéz problémák, melyeknél sokan akár életük végig elakadhatnak – ám nem jó, ha így történik. A lélekben hordozott sérelmek megkeseredett, zárkózott emberré tesznek, s így jó eséllyel a jövőnk is épp olyan sötét lesz, amilyen a múltunk volt. A tudomány pedig azt is igazolta, hogy az elengedésre és a megbocsátásra való képtelenségnek a sejtek normális működését befolyásoló biokémiai hatásuk van. Nem véletlen, hogy a daganatos betegségek kialakulásában is jelentős szerepük van a kezeletlen, megoldatlan lelki problémáknak.

A mentális higiénia kifejezést szó szerint véve, lelkileg is szükséges tisztálkodnunk, kipucolnunk sejtjeinkből az egészséges működésüket akadályozó hatásokat. Ebben pedig a tudomány ma már komoly segítséget nyújthat. Bagdy Emőke a téma egyik legnevesebb magyar szakértőjeként mutatja be nekünk, milyen utat érdemes bejárnia annak, aki szeretne békességbe kerülni a múltjával, és letenni annak nehéz terheit. Élményszerű előadás, amelyről a magyarországi visszajelzések szerint egy kicsit szabadabb és bizakodóbb emberként távozhatunk.

A helyszínen kedvezményes árú pszichológiai könyvvásár és dedikálás! Pedagógusoknak, diákoknak és nyugdíjasoknak kedvezményes árú jegyet biztosítunk.

Bagdy Emőke professzor március 16-i előadását a Kultúrpalota dísztermében hallgathatjuk meg. Jegyek kaphatók a Kulcslyuk Könyvesboltban, a Kossuth u. 5. alatt.

Share this post

PinIt
scroll to top