Civil Fórum Marosvásárhelyen

XII. Civil Fórum keretén belül a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) az előző évekhez hasonlóan az ifjúsági szekció megszervezésére vállalkozott. 2011. november 5-én, Marosvásárhelyen Támogatások piaca címmel egy kerekasztal-beszélgetés várta a fiatal és kevésbé fiatal érdeklődőket.

A kerekasztal-beszélgetés azzal a céllal jött létre, hogy betekintést nyújtson az ifjúsági programokra szerezhető támogatási forrásokba. Eszerint a beszélgetés résztvevői – Széll Lőrinc az Országos Ifjúsági Hatóság aligazgatója hiányában – két pályáztató intézmény részéről kerültek ki. Ferencz Kata, a Communitas Alapítvány Gazdasági osztályának referense röviden vázolta az alapítvány kiírásait, a közelmúltban történt változásokat az elszámolást illetően. Tibád Zoltán a Bethlen Gábor Alap erdélyi lebonyolítójának a Providentia kft képviselője, beszélt a BGA felépítéséről, hogy miért volt szükséges egy helyi lebonyolítóra bízni a feladatot. Tovább a BGA ez évi pályázati kiírásairól, jövő év kilátásairól, az új elszámolási rendszerről és a nem formális szervezetek támogathatóságáról. A beszélgetés során többször felmerült a pályáztatás egyszerűsítésének lehetősége. Végső soron a civil szervezetek képviselői belátták, hogy vannak olyan követelmények, amelyek nem kiiktathatók a pályázati rendszerből, de ugyanakkor a pályáztató intézmények képviselői beismerték, hogy bizonyos esetekben lehetőség adódhat az egyszerűsítésre.

Mint kiderült, a résztvevők közül voltak olyanok, akik még nem írtak pályázatot, ezért nekik tájékoztató jellegű, de fölöttébb hasznos volt a szombat délelőttöt a Civil Fórum ifjúsági műhelyében tölteni. A pályázatírásban már jártasabbak tapasztalataikat osztották meg az érdeklődőkkel.

MIT sajtóiroda

Share this post

PinIt
scroll to top