Nótaestet szervez az ETV a türi Magyar Ház felújításáért

Adománygyűjtő nótaestet szervez az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) a türi Magyar Ház felújításáért, az eseményre szerdán, április 18-án 18 órától kerül sor a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.

A türi Magyar ház célja, hogy a szórványban élő Fehér megyei magyarságot szolgálja közösségi házként. Ahhoz, hogy ez használható állapotba kerüljön, a múlt év végén az ETV gyűjtést indított, amely azóta is tart. Ennek keretében, Bajkó Kinga kolozsvári nótaénekes kezdeményezésére, a televízió szerdán egy jótékonysági nótaestet szervez. A rendezvényen fellép Bajkó Kinga, Ábrám Tibor, Gyárfás István, Miklós Szilvia és Szilágyi Sándor énekesek.

A karitatív rendezvény 2 órás lesz, és a belépőből begyűlt pénzt fordítják majd a Magyar Ház felújítására. Bajkó Kinga előadóművész azt mondta, úgy érezte, a magyar nótával kell segítse a Magyar Ház ügyét.

„A Fehér megyei Tür községben levő Magyar Ház felújításával kapcsolatos jótékonysági felhívásra, úgy éreztem, hogy igent kell mondanom. Mivel anyagiakkal nem tudom segíteni e nemes ügyet, magyar nótával szeretném segíteni” – mondta a művésznő.

Kémenes Lóránt római katolikus plébános, a türi Magyar Ház megálmodója azt mondta, bízik abban, hogy sikerül egy teltházas rendezvényt szervezni: „Néhány napja én magam is bevetettem magam ebbe a szervező munkába, és nagyon bízunk benne, hogy április 18-án este 6 órától megtöltjük majd a marosvásárhelyi Kultúrpalotát.”

A jótékonysági nótaestre a belépő 15 lej. Jegyeket a marosvásárhelyi Kultúrpalota jegypénztárában lehet vásárolni.

Forrás: Erdély TV

Share this post

PinIt
scroll to top