Ha eljön a csend ideje… Felolvasószínpad II.

A FELOLVASÓSZÍNPAD sorozat második bemutatandó darabja Kincses Elemér CSEND című, három képben megírt drámája a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata művészeinek előadásában. A sorozat meghirdetett célja: ismerkedni és a közönséget is megismertetni a kortárs erdélyi magyar drámával. A CSEND színmű Kincses Elemér CSATORNA – drámák változó időben című, a Pallas-Akadémia Könyvkiadónál 2003-ban megjelent kötetben jelent meg nyomtatásban.

A színműről a szerző-rendező Kincses Elemér így vall: „Öt jó barát – egy orvos, egy mérnök, aki Oklahomában él, egy festőművész, egy tornatanár és egy Erdélyből áttelepült színész – arra készül, hogy egy budapesti villában egy kiadósat buliznak… Asszonyok nélkül, csak ők, férfiak. De a bulinak különös törvényei vannak, a legfontosabb, hogy tilos beszélni. Van, aki nagyon rövid ideig tud csak hallgatni. Az hazamegy – a játék törvényei szerint. Aztán megjelenik a Nő is. S vele együtt a könyörtelen szembenézések sorozata. Elszabadul a pokol. Az a pokol, ami bennük, bennünk is jelen van. Kell legyen bátorságunk, erőnk hallgatni. Ha eljön a csend ideje…”

A CSEND előadói: Szélyes Ferenc Jászai díjas, Kilyén László, Kárp György, Meszesi Oszkár, Sebestyén Aba, Fodor Piroska és Albert Orsolya e.h.. Kincses Elemér drámáját 2011. áprlilis 7-én, csütörtökön este fél nyolckor a Kisteremben mutatja be a Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, a FELOLVASÓSZÍNPAD második bemutatójaként, a szerző rendezésében.

K.É.E.

Share this post

PinIt
scroll to top