Hattyúk: az M Studio legújabb előadása

A Rendezd magad program keretében mutatja be Hattyúk című legújabb előadását a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház. A Szekrényes László rendezésében színre vitt produkciót február 28-án, pénteken mutatja be a társulat az Új Stúdióban, majd március 1-jén, szombaton, 19 órától is megismétlik az előadást.

_MG_8347

A Hattyúk c. előadás Csehov Három nővér c. drámájából ihletődött, ám Szekrényes László sajátos koncepcióban közelíti meg a klasszikus csehovi elvágyódás témáját. A megjelenített csehovi figurák egy kis vidéki balett-társulat művészei, ahol mindenki arra vágyik, hogy Moszkvába juthasson. A társulat mindennapjait egy híres balettmester látogatása zavarja meg, aki válogatási szándékkal érkezik. Kérdés, hogy kit visz magával? Tud-e erősebb lenni az elvágyódás a mindennapok rutinjánál, amely a művészeket a kisvároshoz köti?

_MG_8502

Az előadás különlegessége, hogy a megszokott mozgásszínházi formanyelv mellett egyaránt építkezik szöveges elemekből is. A próbafolyamat alatt a társulat számára külön kihívást jelentett az eszköztárukban ezidáig nem szereplő klasszikus balett mozgásvilágának elsajátítása. A M Studio hagyományos Rendezd magad programjának célja, hogy a társulat színészei rendezőként is bemutatkozzanak, hogy saját ötleteik és elképzeléseik is színpadra kerülhessenek. A tavalyi évadban Veres Nagy Attila rendezésében így készült a Kecsevecse, idén pedig Szekrényes László, a társulat másik színésze mutatkozik be immáron másodszor rendezőként.

_MG_8469

A pénteki bemutatóra 5 lejes helyjeggyel érvényesíthetőek az Ábel-bérletek, helyet előjegyeztetni, jegyet váltani a városi szervezőirodában lehet (nyitva tartás naponta 11-16 óra között, telefonszám 0267-312104).

Hattyuk_plakat_web

Szereposztás

Andrej Szergejevics Prozorov: Szekrényes László
Olga: Polgár Emília
Mása: Nagy Eszter
Irina: Gáll Katalin
Kuligin, Fjodor Iljics: Veres Nagy Attila
Versinyin, Alekszandr Ignatyevics: Bajkó László
Tuzenbach, Nyikolaj Lvovics: Orbán Levente

Rendező: Szekrényes László
Koreográfus: Ardelean Mónika
Rendezőasszisztens: Tamás István
Űgyelő: Bartók Enikő
Fény: Szabó Huba
Hang: Chirițescu György

Share this post

PinIt
scroll to top