Hétvégén rendezik meg az elmaradt sítájfutó versenyt

A Hargita Sportklub Egyesület és a Városi Sportklub Csíkszereda 2012-ben először szervezi meg a Sítájfutó Hargita Kupa sportrendezvényt.

Az országos szintű versenyre több megye sportolóinak részvételével február 4–5. között kerül sor a Kalibáskő menedékház közelében 900–1000 méter tengerszint fölötti magasságon kialakított versenypályán. A bajnokságra a Román Tájfutó Szövetség (FRO) szabályai szerint gyerek, ifjúsági, felnőtt és veterán korcsoportokban nevezhetnek be a sportolók.

A megmérettetés első napján, február 4-én 11 órakor indul a középtávú futam, másnap, február 5-én 10 órától pedig a hosszú távú futamra kerül sor. A bejelentkezett csapatokat a szervezők e-mailben értesítik az időjárási és hóviszonyokról.

A verseny futamait követően a szervezők versenyen kívül lehetőséget biztosítanak az amatőr sífutóknak is a megmérettetésre. Az amatőr futamokat mindkét napon 12 órakor indítják ugyanott. Sífutó-felszerelés szükséges, minden egyebet a szervezők biztosítanak a helyszínen.

Részletes információ az acsucs@yahoo.de, illetve a csucsandras@hargitamegye.ro e-mail címen kérhető, vagy a 0266-207 700 (belső 1309) telefonszámon és a 0745-260476 mobiltelefonszámon.

Share this post

PinIt
scroll to top