Ismét Erdélyben a díjnyertes magyarországi zenekar

Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Szatmáron és Nagyváradon turnézik a Middlemist Red.

Négy erdélyi nagyvárosban lép fel az Index dalversenyének és a Deezer nemzetközi versenyének győztese február 21-24 között. Kolozsváron a Flying Circus-ban február 21-én; Marosvásárhelyen a The Office-ban 22-én; Szatmáron a Gravel Room-ban február 23-án és Nagyváradon a Moszkva kávézóban 24-én.

A Middlemist Red az atmoszférikus és pszichedelikus rock hangzásainak egy olyan egyvelegében találta meg új hangját, mely egyszerre mutat tiszteletet a műfaj teremtőinek és egyben újraértelmezi azt egy 21. századi környezetben. A zenekar 2012-ben alakult és zenéjük hamar jelentős figyelmet kapott Magyarországon és külföldön is, de az erdélyi közönség is megismerhette őket 2016-ban. Most visszatérnek!

A Ripple Soul című 2. albumjuk 2016 november végén debütált. Az album elsőre újszerű lehet, de az ismerős dallamok hamar visszahozzák a hallgatót, míg a friss szereplőként megjelenő szintetizátorok még magával ragadóbb atmoszférát adnak a hangzásnak. 2017 őszén megjelent a Ripple Soul Remixed című album, ahol a második lemez dalait értelmezték újra 10-en a legizgalmasabb hazai producerek közül.

A Middlemist Red karrierjének legutóbbi mérföldköve, a 2017 szeptemberében első alkalommal megrendezett Vanishing Point fesztivál volt. A Vanishing Point célja egy nem mainstream orientált, de fogyasztóbarát, igényes zenét készítő hazai közeg bemutatása, akik színvonalasan képviselhetik a magyarországi közösséget, akár a legfrissebb zenei trendekben jártas Európai közönségek előtt is. Egyfajta szubkulturális találkozó a pszichedelikus műfaj legtágabb értelmében.

„Úgy gondoljuk, sokkal autentikusabb, ha angolul szólal meg a zenekar. Nem biztos, hogy hitelesek maradnánk, ha magyarul csinálnánk ugyanezt. Azonban nem zárkózunk el attól, hogy valamikor magyar szöveggel rukkoljunk elő. Nem azért nem írunk magyar számokat, mert nem akarunk, hanem, mert nem tudunk. Ameddig nem jut eszünkbe magyarul egy olyan szövegvilág, egy olyan hangulat, amit meg tudnánk fogalmazni, addig nem szeretnénk a zenénkkel ezt összekapcsolni.” – nyilatkozta Deli Soma.

Share this post

PinIt
scroll to top