Kutyafogathajtó verseny Borszéken

4fun_kutyaszan_2013_webJanuár 12–13-án, két év kimaradás után, nyolcadik alkalommal kerül sor a borszéki kutyafogathajtó versenyre. Borszék önkormányzata a kutyaszános attrakciót a fürdőváros turisztikai kínálatának elemeként kezeli.

Két év után végre idén a hóviszonyok is megfelelőek Borszéken a verseny megszervezésének – ez a nyolcadik év, amikor a településen helyet kaphat a Borszék–Gyilkostó–Piatra Neamț-útvonalon szervezett verseny nyitánya. A borszéki kutyafogathajó verseny – azonkívül, hogy az országban itt indult el ez a sportmozgalom komolyabb szervezésben – nagymértékben hozzájárult mind a sportág, mind az üdülőtelep népszerűsítéséhez.

A rendezvényt a 4FUN és a Nordisca kutyaszánhúzó sportegyesület, valamint a gyergyószentmiklósi Erdélyi Kárpát-Egyesület a borszéki, gyergyószentmiklósi és Piatra Neamț-i önkormányzattal partnerségben szervezi, a hétvégi borszéki nyitányt követő két hétvégén a Gyilkos-tónál, illetve Piatra Neamțon is.

A pálya egy része a városon halad át, ami „testközelbe” hozza ezt a ember-kutya barátságról is szóló sportágat. A szervezők szeretettel várnak mindenkit január 12-én, szombaton és január 13-án, vasárnap 10 órától a rendezvényre, a rajtvonalhoz, amely a Felsőborszék üdülőtelep Hármasligetén, a szabadtéri színpadnál kap helyet.

– A kutyaszánhúzó verseny látványos, és ugyanúgy a turistacsalogató kínálatunk része, miként nyaranta az extrémsportok – például sárkányrepülő, off-road – hivatásos szervezőivel való együttműködésünk – nyilatkozta Mik József, Borszék polgármestere, aki jelezte: mivel a verseny előtt három nappal kap zöld utat az „élesítés”, a versenynek megfelelő hóviszonyok felmérésével, az esemény népszerűsítésében hátrányban vannak: jelen előzetes révén a sajtó partnerségét, beharangozóit kérik, illetve köszönik.

Share this post

PinIt
scroll to top