Ma kezdődik a VIII. Harmonia Cordis Nemzetközi Klasszikusgitár-Fesztivál

Egy interkulturális rendezvény, amely új elemeket hoz a gitárfesztiválok konvencionális struktúrájába. A fesztivál keretén belül klasszikusgitár-mesterkurzusokra, dzsesszgitár-mesterkurzusokra, klasszikusgitár szólóestekre, kamarazene-koncertekre, és a filharmóniával közös hangversenyre kerül sor.

Thibaut_Garcia2

A fesztivál célja a hangszer népszerűsítése, új lehetőségek megteremtése azok számára akik a klasszikusgitár iránt érdeklődést mutatnak. Ebben a kontextusban arra törekszünk, hogy felkeltsük a közönség érdeklődését a klasszikus zene és a klasszikusgitár iránt. Ennek érdekében az összes koncert díjmentesen megtekinthető.

Az idei év meghívottjai között szerepelnek:

Franciaország (Judicael PERROY; Quartet Eclisses: Gabriel BIANCO, Arkaitz CHAMBONNET, Pierre LELIEVRE és Benjamin VALETTE; Thibaut GARCIA; Antoine MORINIERE), Ausztria (PUSZTAI Antal), Magyarország (PAVLOVITS Dávid; CSÁKI András), Anglia (PODHORSZKY Gábor) és Románia (ASZTALOS Zsolt; Bogdan MIHĂILESCU; BEKE István Ferenc; BIRÓ Endre; Constantin ANDREI; Cristina CIORTAN; Liviu GEORGESCU; Eduard LEAȚĂ; ENYED Károly; Eugen MANG; Mădălina Ioana PETRE; Radu VÂLCU; SZÉKELY Alpár; Ştefan TRIFAN).

A koncertekre a belépés ingyenes és élőben közvetítik a www.harmoniacordi.org weboldalon.

Share this post

PinIt
scroll to top