Markó Béla könyvbemutatója Marosvásárhelyen

Markó Béla Visszabontás című szonettkötetét mutatták be Marosvásárhelyen a Bernády Házban.

Markó Bélát versírásról, versírási szokásokról, az olvasókhoz való viszonyulásról Kovács András Ferenc és Láng Zsolt, a Látó főszerkesztője, illetve szerkesztője faggatta a könyvbemutatón. A visszapillantást Gáspárik Attila színigazgató ötletére három mesterképzős színihallgató, Bende Sándor, Marosszéki Tamás és Puskás László hangulatos műsora indította. Markó Béla munkásságának közéleti vonulatát rádiós híradó-foszlányok segítségével, költői énjét versekkel, gitárdallamokkal hozták közelebb a hallgatósághoz.

A színvonalas beszélgetésen nyugtázták: megtört a költő hosszas hallgatása, és rövid idő alatt három új verseskönyve is megjelent, az említett előtt a Tulajdonképpen minden és az Út a hegyek közt. Ezekben Markó Béla utóbbi két esztendeje szinte naplószerű folyamatossággal jelenik meg a szonettekben és haikukban.

A Visszabontás című kötet a pécsi Jelenkor kiadónál látott napvilágot, 222 szonettet tartalmaz. A kötött és a szabad verselésről, a műfordításról is beszéltek, arról, hogy eddig román, angol és francia nyelvre fordították le Markó Béla verseit.

Share this post

PinIt
scroll to top