Október 14-én kezdőnek a Liszt Ferenc Napok Marosvásárhelyen

Liszt Ferenc születésének 200. és halálának 125. évfordulója alkalmából a Marosvásárhelyi Kulturális Központ október 14-e és 16-a között Liszt-hétvégét szervez Marosvásárhelyi Liszt Ferenc Napok címmel.

A rendezvénysorozat keretében, október 10. és 16 között Liszt Ferenc víziói címmel képzőművészeti kiállítás nyílik a G. Cafében, a Marosvásárhelyi Kulturális Központ által meghirdetett 1000 eurós díjazású pályázatra beérkezett művekből. A kiállítással egyidőben, a G.Café és a Tutun kávéházakban „Liszt-pont” létesül, ahol az említett napokon különböző vetélkedők révén Liszt Ferenc zenéjével ismerkedhetnek az érdeklődők.

Október 15-én 10 órakor Liszt Ferenc vetélkedőt tartanak középiskolások számára a Kultúrpalota kistermében, majd 19 órakor a G.Caféban a Grazioso vonósnégyes koncertjét hallgathatják meg a zeneszeretők.

A rendezvény-sorozat október 16-án egy ünnepi gálaesttel zárul: 19 órától, a Kultúrpalota nagytermében ifj. Csíky Boldizsár tart zongoraestet Liszt Ferenc műveiből. Az est keretében adják át a Liszt Ferenc víziói című képzőművészeti pályázat nyerteseinek díjait is.

A gálestre jegyeket elővételben a Kultúrpalota jegypénztárában, valamint a Tutun kávézóban lehet megvásárolni.

Share this post

PinIt
scroll to top