Budapest után Vásárhelyen a hárpia megzabolázása!!!

William Shakespeare A makrancos hölgy AVAGY A HÁRPIA MEGZABOLÁZÁSA című vígjátéka egyike volt azoknak az előadásoknak, amelyekkel az elmúlt napokban a Tompa Miklós Társulat a Budapesti közönség előtt is bemutatkozott.

Az előadás szereplői: Bokor Barna, Berekméri Katalin, Kárp György, Bányai Kelemen Barna, Tollas Gábor, László Csaba, Meszesi Oszkár, Sebestyén Aba, Gecse Ramóna, Henn János, Fodor Piroska, Ördög Miklós Levente, Györffy András, Korpos András, Kovács Botond, Bartha László Zsolt, Benő Kinga, Balázs Éva, Somody Hajnal és Szabadi Nóra. Zenészek: Apostolache Zénó, Fülöp Alajos. Rendezőasszisztens: Tatár Ágota, díszlet- és jelmeztervező: Alina Herescu, koreográfus: Florin Fieroiu, zene: Vlaicu Golcea. Rendező: Sorin Militaru.

A Thália Színházban bemutatott előadásról tévéfelvétel is készült, a produkcióról a www.revizoronline.com színházi kritikusa, Varga Anikó ekképp vélekedik: Militaru rendezése színházias, lebegően költői alapba építi a történet különböző vonatkozásait; ízeket, tónusokat helyez egymás mellé, nem ajánl egyfajta, koncepciózus keretet az előadás értelmezéséhez. Alina Herescu jelmezei jól példázzák ezt a sokféleséget, amely az eltérő játékhagyományokat is tekintetbe veszi. (…) Erős színészi alakításokat látunk: Berekméri Katája, Bokor Barna mindvégig pontos játéka, Grumio szerepét és még számtalan másikat magára öltő Sebestyén Aba komédiás tehetsége, Kárp György vicces, az előadás centrumából igazgató apafigurája nehezen felejthetők. Folyton visszatérítenek az előadáshoz, hogy felkutassuk az előadás végi nyugtalanság, zavar okát. Hiszen Kata megtörése nem talányos: abban a világban neki nincs választása.”

Az előadás 2012 február 22-én, szerdán este 7 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

AZ ELŐADÁSOK ROMÁN NYELVŰ FELIRATOZÁSSAL KÖVETHETŐEK!

Share this post

PinIt
scroll to top