Chioggiai csetepaté – Hamisítatlan olasz komédia

Fergeteges olasz komédiával vendégszerepel városunkban november 30-án, szerdán este 19. órától a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

A Keresztes Attila rendezte Chioggiai csetepaté hangulatát pletyka, incselkedés, marakodás fokozza, a női bajkeverés és az olasz temperamentum találkozása pedig hamisítatlan, igazán hangos és nevettető komédiára hívja a nézőket.

Chioggiai csetepaté

Mi lehet kellemesebb egy napsütéses, olasz kikötővároska csendes napjainál, amikor az asszonyok és leányok varrás és csipkeverés közepette várják haza férfijaikat a hosszú halászatból? Talán egy jó kis pletyka, incselkedés, marakodás, nehogy túl nagy és unalmas legyen a nyugalom. Amikor pedig a női bajkeverés az olasz temperamentummal találkozik, megszületik az igazán hangos és nevettető komédia.

Carlo Goldoni, Chioggiai csetepaté című vígjátékának bajkeverői két halász család asszonyai, akik képtelenek hirtelen haragjukat és hangos szájukat kordában tartani. A csetepatét egymáshoz vágott csípős megjegyzéseik váltják ki, a halászatból éppen hazatérő férfiak pedig már rosszindulatú túlzásokkal tarkított történeteket hallanak. Igazságot akar tenni mindenki, így a baj tovább fokozódik, végül bírósági ügy lesz belőle. A helyzet leleményes gyógyítója a városi jegyző, no meg a szerelem: a komédia végén nem csupán megbékélnek a marakodók, hanem még egy hármas lakodalmat is ünnepelnek.

Szerencsére Goldoni olasz asszonyainak és menyecskéinek a szíve egyáltalán nem haragtartó, csupán a nyelvük csípős egy kicsit…

Szereplők: István István, Lőrincz Ágnes, Laczkó Tekla, Péter Attila Zsolt, Pindroch Csaba, Nagy Orbán, Némethy Zsuzsa, Vencz Stella, Varga Andrea, Galló Ernő, Boros Csaba, Zákány Mihály, Gaál Gyula, Bándi Johanna

rendező: Keresztes Attila
dramaturg: Bodó A. Ottó
díszlet- és jelmeztervező: Bianca Imelda Jeremias

Share this post

PinIt
scroll to top