Fesztiválokra és egyéb rendezvényekre hivatalos a Tompa Miklós Társulat

BANYAVIRAG_NagyDorottya_BanyaiKB_ViolaGabor

A Bányavirág és Bányavakság című kistermi előadások több hazai és magyarországi rendezvényen tekinthetők meg májusban.

A Székely Csaba drámáin alapuló, a Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház együttműködésében létrehozott produkciók közönségsikerének egy fokmérője a miskolci, illetve a budapesti meghívás. Miskolcon második alkalommal láthatja a közönség a Bányavirág című előadást, amely a Miskolci Nemzeti Színház meghívására és a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával lesz jelen május 15-én a Nagyszínházban.

Az előadás május 6-án Sepsiszentgyörgyön vendégszerepelt, ahová ugyancsak második alkalommal kapott meghívást, május 11-én pedig Aradon a Új Színház Nemzetközi Fesztivál keretében tekinthető meg, ezt követően Kézdivásárhelyre hivatalos, ahol május 27-én a Városi Színházban láthatja a produkciót a helyi közönség.

A Bányavakság című stúdióelőadást a budapesti közönség is láthatja május 16-án. A Sebestyén Aba rendezte produkció a Thália Színházban megszervezett Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén vendégszerepel.

Székelykeresztúr vendége volt a Kilyén Ilka és Makra Lajos által játszott Reviem egy házért című kamaradráma, amelyet május 8-án tekintett meg a székelykeresztúri közönség.

Fotó: Bartha László

Share this post

PinIt
scroll to top