Két marosvásárhelyi előadás az Országos Színházi Fesztiválon

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház két produkcióját válogatták be az ősszel Bukarestben zajló Országos Színházi Fesztivál (FNT) programjába. Erről tájékoztatták tegnapi levelükben az intézményt a seregszemle válogatói.

Fotó: Rab Zoltán

Fotó: Rab Zoltán

A Tompa Miklós Társulat a Yorick Stúdióval létrehozott közös előadásával, Székely Csaba Bányavakság című drámájának színrevitelével, a Liviu Rebreanu Társulat pedig Moliere Nők iskolája című produkciójával vesz részt az október 25. és november 3. között zajló rangos eseményen.

A Nemzeti Színház Marosvásárhelyen is közönségsikernek örvendő két produkciója a fesztivál stúdió- és nagyszínpadi előadásokat felsorakoztató Színházak és alkotók elnevezésű kategóriájában szerepel a Temesvári Nemzeti Színház, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a iași-i Vasile Alecsandri Nemzeti Színház, a temesvári Állami Német Színház, valamint a bukaresti UNESCO Kulturális Központ produkciójával együtt.

Fotó: Cristina Ganj

Fotó: Cristina Ganj

A Sebestyén Aba és Cristian Juncu által színre vitt marosvásárhelyi előadásokat Bocsárdi László, Alexander Hausvater, Yuri Kordonsky Mihai Măniuţiu, Silviu Purcărete és Victor Ioan Frunză rendezései mellett láthatja az Országos Színházi Fesztivál közönsége.

Share this post

PinIt
scroll to top