Lear király Marosvásárhelyen a tajvani Contemporary Legend Theatre előadásában

Világhírű ázsiai színházi társulat lép fel Marosvásárhelyen a CONECTACT rendezvénysorozat keretében. A Tajpej-i, (Tajvan) Contemporary Legend Theatre a William Shakespeare darabja nyomán megjelenített KING LEAR előadást mutatja be a nagyérdeműnek.

A Contemporary Legend Theatre társulatáról tudni kell, hogy1986-ban a Pekingi Opera művészeinek egy csoportja elhatározta, hogy felfrissíti a hagyományos kínai operát, amely elavulttá vált. Így született meg a Contemporary Legend Theatre, amely alapításától kezdődően vendége volt a londoni Royal National Theater-nek, a New York-i Lincoln Center-nek, a dániai Odin Színháznak, de sikerrel szerepelt az Ázsiai Előadóművészeti Fesztiválon, a Spoleto Fesztiválon. az Avignon-i Fesztiválon.

Ebben az évben, útban az Edinburgh-i Fesztiválra, megállnak Marosvásárhelyen és Nagyszebenben, hogy itt is bemutassák a LEAR KIRÁLY sajátságos eszközökkel színre vitt történetét.

Wu Hsing-kuo, a társulat alapítója és az előadás főszereplője Kína egyik legnevesebb színésze, akinek a művészetét a nemzetközi sajtó is elismeri New York-tól, Londonig és Avignon-ig. Wu Hsing-kuo a zene és a gesztusnyelv segítségével meséli el Lear király közismert történetét, egy kifinomult látványvilágú és zeneiségű előadásban.

Az előadás románul feliratozással követhető.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Az előadásra a CONECTACT projekt keretében 2012. június 1-én, pénteken 19.00 órától kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

    Jegyek a Kultúrpalota jegyirodájában hétköznap 12.00-17.30 óra között (tel: 0265 261420 és 0372 758230) és előadások előtt a színházi jegypénztárban (tel: 0365 806865) válthatók, valamint a www.jegymester.ro oldalon. Részletek a: www.facebook.com/tompamiklos oldalon.

    Share this post

    PinIt
    scroll to top