Újra megtekinthető a nemzetiben a Bolha a Fülbe!!!

Georges Feydeau BOLHA A FÜLBE című bohózatát Székelyudvarhelyen vendégbérlet keretében is bemutatja a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata.

Georges Feydeau (1862-1921), aki a XIX.-XX. század fordulóján állt népszerűsége csúcsán – a „kacagás királyának” tartották – , jelenleg reneszánszát éli a francia színpadokon is. A legjobb nevű rendezők által jegyzett előadások elszakadtak a bulvárszínház kliséitől, hozzájárulva ahhoz, hogy Feydeau-t a modern polgári őrületeket karikírozó szerzőként fedezze fel újra a közönség. Erre lehet példa a marosvásárhelyi színrevitel is.

A szereposztás tagjai: László Csaba, Bartha László Zsolt, Henn János, Györffy András Jászai díjas, Meszesi Oszkár, Kilyén László, Tollas Gábor, Liviu Matei, Makra Lajos Gecse Ramóna, B.Fülöp Erzsébet, László Zsuzsa, Szabadi Nóra és Benő Kinga. Díszlet- és jelmeztervező: Bob József, díszlet-szobrász: Makkai István, zenei munkatárs: Zénó Apostolache. Rendezőasszisztens, színpadi mozgás: Liviu Matei. Rendező: Kövesdy István.

A BOLHA A FÜLBE előadás Marosvásárhelyen is megtekinthető 2011. november 23-án, szerdán este  7 órától a Nemzeti Színház Nagytermében.

Színházjegyek a Kultúrpalota jegyirodájában válthatók hétköznap 12.00-17.30 óra között (tel: 0265 261420 és 0372 758230) valamint előadások előtt a színházi jegypénztárban (tel: 0365 806865).

Share this post

PinIt
scroll to top