Újra színpadon a Makrancos Hölgy!!!

William Shakespeare A MAKRANCOS HÖLGY AVAGY A HÁRPIA MEGZABOLÁZÁSA című vígjátékát az elmúlt évadban mutatta be a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, de Kata és Petruchio különleges története újra megtalálható a repertoárban.

Az előadás szereplői: Bokor Barna, Berekméri Katalin, Kárp György, Bányai Kelemen Barna, Tollas Gábor, László Csaba, Meszesi Oszkár, Sebestyén Aba, Gecse Ramóna, Henn János, Fodor Piroska, Ördög Miklós Levente, Györffy András, Korpos András, Kovács Botond, Bartha László Zsolt, Benő Kinga, Balázs Éva, Somody Hajnal és Szabadi Nóra. Zenészek: Apostolache Zénó, Fülöp Alajos. Rendezőasszisztens: Tatár Ágota, díszlet- és jelmeztervező: Alina Herescu, koreográfus: Florin Fieroiu, zene: Vlaicu Golcea. Rendező: Sorin Militaru.

A színrevitel kapcsán a rendező ekképp nyilatkozott: „Nem akartam a darabot klasszikus megközelítésben kezelni, a téma amúgy kissé erőltetett lenne az európai kulturális viszonyrendszerben. Ezért inkább a szelídítés folyamatára összpontosítottam, mint a főszereplők egymást megismerő folyamatára, ezért szerintem találóbb cím A HÁRPIA MEGZABOLÁZÁSA, mint A MAKRANCOS HÖLGY.”

A felújított előadás 2012 január 8-án, vasárnap este 7 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

Következő előadások:
– 2012. január 13, péntek este 7 óra
– 2012. január 21, szombat este 7 óra

AZ ELŐADÁSOK ROMÁN NYELVŰ FELIRATOZÁSSAL KÖVETHETŐEK!

Share this post

PinIt
scroll to top