TEDx MarosvásárhelyLive: a TED 2014 élő közvetítése

A TEDx MarosvásárhelyLive egy önálló szervezésben megvalósuló TEDx esemény, a Vancouver-i TED konferencia élő közvetítése, melyre március 18-án, 17 órakor kerül sor Marosvásárhelyen a Zanza kávézóban. A részletes program már elérhető a honlapukon. A rendezvényen való részvétel meghív’sos alapon történik, jelentkezni pedig honlapunkon lehet: www.tedxtargumures.com

tedxms

Az arra érdemes gondolatok terjesztése (Ideas Worth Spreading) jegyében a TEDx egy helyi, önálló szervezésben megvalósuló esemény, melynek célja megosztani az emberekkel a TED élményt. Egy ilyen eseményen a videón szereplő és a helyi előadók együtt arra törekszenek, hogy indítószikrái legyenek egy tartalmas beszélgetésnek a helyben összegyűlt kis csoportban. Ezek a helyi, önálló szervezésben megvalósuló rendezvények TEDx néven ismertek, ahol az x az eseményjellegére utal. A TED szervezet általános tájékoztatást nyújt a TEDx-nek, ugyanakkor ezek megszervezésének szabályrendszerét is megadja.

A TED (Technology, Entertainment, Design) egy évente megrendezett konferencia, melyet első ízben ezelőtt 30 évvel, 1984-ben tartottak meg Kaliforniában. A TED, az arra érdemes gondolatok terjesztése mottó alapján meghatározó gondolkodó és cselekvő előadókat, többek között tudósokat, üzletembereket, politikusokat, művészeket, zenészeket és mérnököket vonultat fel egyetlen színpadon. Az előadóknak viszont számos közös vonásuk van: értékes gondolataik, ötleteik vannak, befolyásos emberek a saját tevékenységi területükön, és képesek összetett dolgokat egyszerűsített, közérthető formában átadni. Az erre megszabott időkeret 18 perc. A TED videókat költségmentesen lehet követni a TED.com-on, 2009 óta pedig TEDx néven önálló rendezvények kerülnek megszervezésre világszerte.

A TEDx MarosvásárhelyLive a legújabb TED esemény Romániában. Tavaly szeptemberben néhány lelkes és dinamikus fiatal, a TED missziója által vezérelve, egy csapatot hozott létre. Mindnyájan hisznek a gondolatok, a tudás és a remény teremtő erejében, abban, hogy mindezeknek áttörő képessége van arra, hogy megváltoztassa a világot és szebbé tegye a jövőt. Céljuk közelebb hozni ezt a jövőt azáltal, hogy megadják a lehetőséget ismert romániai és külföldi előadóknak, művészeknek, tudósoknak, üzletembereknek, aktivistáknak, hogy megosszák gondolataikat a román, magyar illetve külföldi TED hallgatósággal.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top