Vasárnap tartották a Városi Golyabált

Immár második alkalommal került megszervezésre a Városi Gólyabál a Mai Generáció Ifjúsági Szervezet által vasárnap a marosvásárhelyi Kultúrpalotában. Rendkívülien színes rendezvénynek lehettünk tanúi az estébe nyúló előadás alkalmával.

A tizenöt éves gólyák feladata nem is volt olyan könnyű: igazi londoni hangulatot kellett varázsolniuk a színpadra. Az est házigazdái, Bartha Eszter és Farczádi Albert rövid bevezetője után következett a hagyományos gólyatánc, vagyis a bécsi keringő. A lányok eleganciát sugárzó, hófehér ruhákban tündököltek, a fiúk pedig csokornyakkendőjükkel kápráztatták el úgy a nézőket, mint a zsűrit is. Ezt követően láthattunk forró tangót, pörgős szambát, angol keringőt, modern táncokat, jelenetet Az operaház fantomja című musicalből, homokrajzot, sőt hallhattuk Michael Buble-Feeling good című dalát.

A versenyzők nem csak a tánctudásukat csillogtatták meg, hanem improvizációs készségüket és általános műveltségüket is. A gólyák jól felkészültek a témában, szinte mind hibátlanul válaszoltak az Egyesült Királysággal, illetve a fővárossal kapcsolatos kérdésekre.

Végül elérkezett az est fénypontja, megszületett a nehéz döntés. A Lokodi Edit Emőke és Dr. Vass Levente által elnökölt zsűri szerint a Bolyai Farkas Elméleti Líceum , képviselői: Mánya Petra és Székely Schnederek Tamás érdemelték meg a bálkirálynő, illetve a bálkirályi címet, akik Swing tánccal, homokrajzzal és színdarabbal győzték meg a zsűri szigorú tagjait. A verseny további helyezettei: Második helyezett Bolyai Farkas Elméleti Líceum Szucher Eszter és Barabás Attila. Harmadik helyezett: Pedagógiai Líceum Takács Evelin és Simó Zsolt. A zsűri külön díjban részesítette Csegedi Renátát a Szász Adalbert Sportlíceum versenyzőét. A közönségdíj nyertese Takács Evelin. A díjazottak értékes ajándékokban részesültek, a Miss és Mister többek között egy-egy kétszemélyes budapesti kirándulást nyertek.

Az izgalom, lámpaláz lejártával Zsók Levente és Ősz Ferenc humoristák fellépése zárta a bált. A gólyák, a szervezők és a többi jelenlévő a Jazz & Blues Klubban folytatták a szórakozást.

Share this post

PinIt
scroll to top