2024 a kínai (Fa) Sárkány éve – egy varázslatos többdimenziós energia, amire 60 éve nem volt példa!

Mint tudjuk, a kínai újév 2024 február 10-én vette kezdetét, és 2025 január 28-ig tart. Ez a Fa Sárkány éve, ami az állatövi jegyek közül az egyik legkülönlegesebb energetikai jelentőséggel bír. A Fa Sárkány energiáját 1964 óta most először ünnepeljük, így talán az is érthető, miért olyan különleges. Semmiképp nem szabad figyelmen kívül hagynunk ezt az égi áldást, nyitnunk kell felé, hogy jobban megértsük a hangulatát, és tudatába kerüljünk annak, hogyan használhatjuk ki a magunk javára, hogy jobban igazodjunk az év általános energiájához.

2024 a kínai (Fa) Sárkány éve – egy varázslatos többdimenziós energia, amire 60 éve nem volt példa!

Fotó: Freepik

A Sárkány olyan jegy, amely az intelligenciát, az erőt, az energiát, a sikert, a kitartást, a becsületet szimbolizálja, és rendkívüli intellektuális és kreatív képességekkel van felruházva. Valójában ez az egyetlen mitológiai állat az egész kínai állatövi rendszerben, ami ránézésre is sokat elárul az értékéről. A sárkány az erő és a gazdagság szimbóluma, többdimenziós és fenséges, képes utazni a szárazföldön, a tenger mélyén, az égbolt felett és a világok között. Az ellenkező póluson, negatív vagy szélsőséges dimenzióként azonban a Sárkány kiszámíthatatlan, impulzív, makacs, agresszióra hajlamos is lehet, de ezt a kissé veszélyes jellemét a fa elem, amellyel 2024-ben társul, mérsékeli és megszelídíti.

A Sárkány a kínai horoszkóp talán legerőteljesebb jegye, a kínai kultúrában gyakran társítják a császári hatalommal és jóléttel, a vezetéssel, az önbizalommal, az erővel és a harmóniával. Amikor egy év az ő hatalma alá kerül, a változás, a felgyorsult fejlődés és átalakulás évére számíthatunk, egy olyan évre, amelyben minden állatövi jegy számára bőséges lesz a lehetőség, amikor lelkesedéssel és bátorsággal faraghatjuk a sorsunkat, egy olyan évre, amelyben elfogadjuk és helyet adunk a váratlannak az életünkben, mint olyan elemnek, amely bár nem mentes a kihívásoktól, de serkenti a fejlődésünket, és arra késztet, hogy stabilitást teremtsünk a környezetünkben.

De ő maga sem tökéletes. Egyik hátránya, hogy a Sárkány, az általa inspirált erő ellenére, könnyen megbántódhat és könnyen elbátortalanodhat, inkább az egó vezérelheti, mint a szív, vagy elveszítheti a haragja feletti uralmát. Hasonlóképpen, ha büszkesége megsérül, szinte azonnal elveszíti optimista hozzáállását.

A fa elem, amely 2024-ben a Sárkányt kíséri, a növekedésről, a rugalmasságról és a fejlődésről szól, és azt a képességet adja neki, hogy bármilyen körülményhez alkalmazkodjon. A fa emellett a vitalitást, a kreativitást képviseli, olyan tulajdonságokat is beleértve, mint a nyugalom, a nagylelkűség, a stabilitás, az őszinteség. A fa elem egy fejlődési ciklus első szakaszához is kapcsolódik, a keleti kardinális ponthoz, a tavaszhoz és a Jupiter bolygóhoz, teret és helyet hagy az újnak. A fát gyakran társítják a ZÖLD árnyalataival, amely önmagában is pozitív szimbólum, a természet újjászületésének és megújulásának, az újrakezdésnek és az új életnek a jelképe, de a FÖLD elemmel is – stabilitást, biztonságot, erőt sugallva – írja a Filantropikum.com.

Ezért úgy tartják, a Fa Sárkány éve olyan körülményeket teremthet, amelyek a változás és a fejlődés minden formáját elősegítik, dinamikus év lehet, amely új ötleteket hoz magával, és sokféleképpen beindítja a fantáziánkat. Segít abban, hogy a hosszú távú sikerek vagy eredmények paramétereit és alapjait megteremtsük, és általában véve növekedjünk, mint a leghatalmasabb fák az erdőben.

A Sárkány egyben a férfias jang-elv megszemélyesítője is, ezért az akaraterőről, állhatatosságról, elszántságról is beszél, a méltóság, a győzelem, a nemes lélek megtestesítőjének tekintik. Ez a jang energia, amely a Fa Sárkányhoz csatlakozik, cselekvésre ösztönöz, arra, hogy tovább menjünk, hogy a határainkon túlra toljuk a horizontunkat, hogy merjünk nagyot álmodni, ne legyünk közömbösek az akadályokkal szemben, és maradjunk hűek a céljainkhoz.

De legyünk óvatosak, hogyan kezeljük ennek a Sárkánynak a függetlenség és hitelesség iránti igényét a kapcsolatainkban. Hogyan lehetünk még inkább azok, akik vagyunk úgy, hogy közben kapcsolatban vagy együttműködésben állunk valakivel? A Fa Sárkány évében úgy érezzük, szükségszerű megőriznünk azt, akik valójában vagyunk, még a legintimebb partnerkapcsolatainkban és egyéb jellegű viszonyainkban is.

A Fa Sárkány éve sok szerencsét hozhat, különösen azok számára, akik vállalkozást akarnak indítani, új projektbe kezdenek, vagy új evolúciós dimenziót nyitnak a karrierjükben. Gondolj rá úgy, mint a mesés újrakezdések tökéletes időszakára, amely a jólét és a növekedés mesés lehetőségét is magában hordozza, amennyiben ez kemény munkával és erőfeszítéssel párosul.

Mivel a Sárkányt többdimenziós mitikus állatnak tekintik (a levegő és a föld, a látható és a láthatatlan világ között utazik), néhányunk számára 2024 a csodálatos ébredések és felismerések éve lesz. Ezért fontos, hogy kapcsolódjunk szívünk igazságához, és merészkedjünk új területre, elültetve az új kezdetek magjait.

A Fa Sárkány évében, éppen ezért, a tudományos innováció és kutatás gyorsabb ütemben halad előre, hihetetlen fejlődésre számíthatunk a technológia, a mesterséges intelligencia és a robotika, valamint az orvostudomány áttörései terén is. Amikor az erősségeire összpontosít, és összekapcsolódik belső lényével, a Sárkány képes lesz jobbá tenni a körülötte lévő világot. A politikában viszont a Sárkány konfliktusokat gerjeszthet, és elég sok bizonytalanságot hozhat a nemzetközi kapcsolatokban, az éghajlatváltozással és a környezettel kapcsolatos kérdésekben, ezért ebben az évben is sok tisztánlátásra és önuralomra, megbocsátásra és békés megoldásokra lesz szükség a kisebb közösségekben, illetve a nagyobb szinten felmerülő különféle kihívásokban.

Share this post

PinIt
scroll to top