30 éves lenne a B-Style frontembere

Már 12. éve, hogy december 3 –án mindig megrohannak az emlékek: egy félénk, alig mutáló hangú kissrác a szovátai strandon átad egy hangkazettát első demójával, egy olyan dalocskával , amelyet már abban pillanatban komolyan kellett venni. Aztán minden jött nagyon gyorsan, az első stúdiófelvétel, az első lemez, a fellépések majd az erdélyi zenében mindaddig páratlan, villámgyors népszerűség.

Scan_20131126_101239

A Balázs István és Benkő Zsolt alkotta B-Style együttes fogalom lett. Az eddig erdélyi magyar zenét immel-ámmal sugárzó rádiók is egyre többet kezdték játszani és rövid idő alatt, lemezeladási rekordokat döntöttek, a teltházas fellépésekkel hatalmas rajongótáborra tettek szert.. Isti minden szerzeménye sláger lett, pedig az egyszerű szöveg és könnyen megjegyezhető dallam és a tizenéves életérzés, másoknál is előfordult, de a B-Style volt az etalon. A második albumuk, alig egy hónapos volt, alig töltötte be 18. életévét, amikor jött a végzetes hír a tragikus balesetről. Nem akartam kegyelet sérteni azzal, hogy most annyi idő múlva először hozom nyilvánosságra a karambolozott kocsi képét, de a család belegyezését kaptam, hogy talán minden kezdő vezetőnek legyen ez egy figyelmeztető…

Scan_20131126_101239 3

30 éves lenne Balázs István. Bármi lehetett volna, mert eszes, ambíciós, szorgalmas és rendkívül szerény srác volt, szüleinek, testvérének igazi büszkesége. A kegyetlen sors úgy hozta, hogy számunkra ez az inventív, kivételes tehetséggel megáldott zenész még csak egy második korongot tudott maga után hagyni, ahol többek között azt énekelte, hogy Valamit elmondanék. Túlságosan rövid élete alatt nemhogy valamit, hanem szinte mindent elmondott. Emléke halhatatlanná vállt, akkori és újabb rajongói pedig rongyosra hallgatták és hallgatják lemezeit, kazettáit.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

  Síremlékén a szovátai temetőben, az Emlékezz rám… című dalának egy szakasza olvasható. Milyen kár,hogy csak emlék…

  20131016_162334

  A dancsmarket.com honlapon és a facebook.com/dancsmarketrecords oladalon az Emlékkoncert riportja, koncertrészletek, interjúk, dalok láthatóak.

  Share this post

  PinIt
  scroll to top