Biciklivel utazza körbe Amerikát egy marosvásárhelyi fiatal

Jack Kerouac stoppal, Che Guevara motorbiciklivel, míg a marosvásárhelyi Simon István biciklivel szeretné körbeutazni Amerikát.

Istvan

István az idővel fut versenyt, hiszen munkavízuma lassan lejár, a pénze is fogytán, álmát azonban mégis be szeretné teljesíteni, azaz, hogy körbeutazza az Egyesült Államokat.

“Egész nyáron dolgozott, az esélyért, hogy utazhasson.” – nyilatkozta Garrett Gooding, az Ocean Cycles managere, ahol István is dolgozott. “Egyik nap viccesen azt mondtam neki: ‘Körbe kéne biciklizd az országot.'”

Úgy tűnik Istvánnak nincs sok humorérzéke, amikor erről van szó. Los Angelesbe repült miután sikerült annyi pénzt összegyűjteni, hogy megvegye a repülőjegyet, biciklijét San Franciscóba szállíttatta.

San Franciscótól indult István igazi kalandja, elsőre Yosemitebe tartott, ahova bicikliével vontatta eledelét és kemping felszerelését. Egyik reggel arra ébredt, hogy szarvasok dézsmálják eledelét, az első nagy akadályt mégis az eső és a hó jelentette. Szerencséjére egy kedves idegen felvette, így elkerülhette a kedvezőtlen időjárást.

Második állomása Death Valley volt, ahol szinte elvitte sátrát az erős szél.

István a Grand Canyonról így ír Facebook oldalán: “Grand Canyon. Ott kell lenned, hogy érezd azt az érzést. Nem tudom leírni.”

Arizonában István ismét nehézségekbe ütközött, erről is ír Facebook oldalán:

“Elegem van Arizonából… Végtelen porviharos utak, és hihetetlen erős szelek. Kígyók, pókok, skorpiók. Nem tudok éjjeli szállást találni. Reggel arra ébredek, hogy egy tonna por és homok van a sátramban, a fülemben és az orromban. Pókok, skorpiók a cipőmben. Hiányzik Kalifornia.”

“Tuba City volt a legszörnyűbb hely az Államokban – félelmetes emberek, mocsok és por mindenütt. Megtámadott egy kutyafalka, egy rémisztő campingben aludtam. Cayenta és a többi város is ehhez hasonló. Most már megértem, hogy a nyugat, miért Vadnyugat.”

Ezen a héten István a Colorado-i Rocky Mountins környékén teker. Naponta 85 mérföldet tesz meg, azt reméli, hogy október 28-ig visszaér Bethany Beachre, oda, ahonnan elindult.

Az Ocean Cycles üzlet managere biztos abban, hogy Istvánnak sikerülni fog az út, és azt reméli, hogy jövőre ismét náluk dolgozhat majd az erdélyi fiatal, akiről azt mondja: “Azt hiszem, a kitartás talán Simon legjobb tulajdonság.”

Mi innen kívánunk Simon Istvánnak kellemes és akadálymentes utat.

Forrás: CoastalPoint

Share this post

PinIt
scroll to top